Loading Posts...

Yahoo Japonia va lansa un exchange crypto

yahoo_japonia_crypto

Conform presei locale, Yahoo Japonia se pregătește de lansarea unei case de schimb valutar crypto.

Publicația Nikkei Asian Review, citată de Ccn.com, a transmis vineri că gigantul IT format din fuziunea dintre Altaba (cunoscută anterior drept Yahoo!) și Softbank va demara în aprilie achiziția companiei BitARG Exchange Tokyo. Apoi, pe parcursul anului 2018, va lucra la contruirea unui nou exchange, pe baza tehnologiei preluate de la BitARG. Acesta ar urma să fie lansat în 2019.

Yahoo Japonia va plăti în prima fază 19 mil. USD prin intermediul companiei afiliate YJFX pentru a prelua 40% din acțiunile BitARG, această firmă având licența de a funcționa ca platformă crypto de trading.

Ulterior, Yahoo Japonia va investi alte sume în BitARG, prin intermediul altor filiale. Ținta finală este lansarea unui nou exchange, eveniment planificat pentru aprilie 2019.

Japonia a devenit un important centru crypto din Asia după ce China a interzis funcționarea caselor de schimb valutar.

Anterior, statul nipon a stabilit un cadru legal favorabil monedelor digitale, fapt ce a încurajat companiile locale să lanseze noi exchange-uri crypto.

Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), cea mai mare instituție financiară din Japonia din punct de vedere al activelor deținute, se pregătește de asemenea de lansarea unui exchange, conform știrilor din presa locală.

Line, o companie japoneză de chat cu peste 600 de milioane de utilizatori, a anunțat încă din ianuarie că intenționează să deschidă un exchange care va opera în Japonia, Hong Kong și Luxemburg.

Mai mult, și grupul bancar nipon SBI dorește să lansese o casă de schimb valutar crypto, dar a anunțat recent că va întârzia deschiderea pentru a îmbunătăți măsurile de securitate. Decizia a fost luată în urma cercetărilor efectuate de fiscul din Japonia.

Autoritățile fiscale japoneze au înăsprit anchetele la companiile din industria crypto în urma jafului din ianuarie de la exchange-ul Coincheck, incident tratat pe larg și de Gazeta Bitcoin.

Recent, fiscul din Japonia a avertizat și exchange-ul Binance deoarece funcționa fără licență.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Show 2 comments

April 6, 2018
0

La ce coada e in japonia la licente pentru exchange de criptomonede, era normal sa cumpere unul deja acreditat.

April 10, 2018
0

Când ai bani, de regulă, alegi calea cea mai rapidă și usoară pentru scopul propus 🙂

Leave a Reply

Loading Posts...