Loading Posts...

WikiLeaks are adrese SegWit pentru donații

julian_assange

WikiLeaks s-a finanțat mult timp din donații în lupta pentru deconspirarea secretelor guvernului și corporațiilor. Recent, Julian Assange a anunțat că donațiile se pot efectua acum și în adrese SegWit.

Organizația a lucrat fără oprire la analizarea și publicarea datelor cenzurate referitoare la corupție și la agențiile secrete. În cei 10 ani de existență s-au strâns peste 10 milioane de documente, care au adus la lumina zilei anumite lucruri pe care guvernele și alte entități le-au ferit de ochii publicului. WikiLeaks susține anumite metode pentru donații, cea mai recentă fiind prin intermediul adreselor SegWit.

Donații pentru deconspirarea secretelor

WikiLeaks și-a extins baza de donații, anunță Bitcoinist.com, după comunicatul emis de Julian Assange referitor la adresele SegWit. Acesta a subliniat că din acest motiv comisioanele de tranzacționare sunt mai mici, ceea ce încurajează donațiile către agenția pe care o conduce.

tweet_julian_assange

Donatorii pot utiliza adresa principală a WikiLeaks, dar pot să și genereze adrese noi, în caz că îi atrage mai mult această idee. Donațiile se pot realiza în mai multe criptovalute, cum ar fi ZCash, Litecoin sau Monero.

Potrivirea ideală

Criptovalutele și WikiLeaks sunt perechea perfectă. Organizația nonprofit se bazează pe documentele furnizate de către utilizatori anonimi, acte despre care aceștia cred că ar trebui să iasă la iveală. Atât monedele digitale cât și WikiLeaks își duc traiul în afara sistemului și încearcă să promoveze schimbarea și libertatea individului.

Julian Assange și WikiLeaks au o istorie lungă alături de Bitcoin. În urmă cu două luni, Assange mulțumise ironic guvernului S.U.A. pentru că a forțat mai multe companii să instaureze un embargo financiar împotriva WikiLeaks.

Se pare însă că în final au avut de câștigat WikiLeaks și Assange. Grupul a început să investească în Bitcoin în 2010 și de atunci au avut un profit de peste 50.000%.

Dacă WikiLeaks a avut parte de beneficii după sanțiunile impuse de guvern, Julian Assange este blocat în continuare în ambasada Ecuadorului din Londra. El s-a predat ambasadei în 2012 pentru a nu fi extrădat în Suedia după o acuzație de viol, dar statul scandinav și-a retras între timp plângerea. Poliția din Marea Britane are însă în continuare un mandat de arestare pe numele său, pentru încălcarea condițiilor de eliberare pe cauțiune atunci când s-a mutat la ambasadă. De atunci, acesta a fost domiciului lui Assange, dar în continuare el și agenția sa au fost ca un ghimpe în coastă pentru cei de la putere.

Se pare că decizia de a susține adrese SegWit a fost una bună, mai ales în condițiile în care multe guverne încearcă să scoată criptomonedele în afara legii. Acum, și mai mulți entuziaști pot efectua donații, pentru a contribui la cauza lui Assange.

Cum ți s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...