Loading Posts...

Vladimir Putin dispune reguli noi pentru criptovalute și ICO-uri

putin_vs_bitcoin

Președintele rus Vladimir Putin a emis ordine noi în vederea reglementării criptovalutelor. Sunt incluse înregistrarea minerilor și aplicarea legii titlurilor de valoare în cazul ICO-urilor.

Nu mai puțin de cinci reguli noi au apărut în Rusia în ultimul weekend, toate cu privire la piața crypto, anunță CoinDesk. Este cea mai amplă mișcare a guvernului rus în tentativa de a supraveghea tehnologia și activitățile aferente. Planul măreț al lui Putin este însă altul: crearea unui sistem unic de plată în cadrul Uniunii Euroasiatice, din care fac parte Armenia, Belarus, Kazahstan, Kyrgyzstan și Rusia.

Este de notat că Rusia intenționează să aplice aceleași reguli și în cazul ICO-urilor. Putin a mandatat guvernul și pe primul ministru Dmitry Medvedev să dezvolte un sistem prin care minerii să poată fi înregistrați în vederea plătirii impozitului pe venit.

Unul dintre decrete va intra în sarcina Dumei de Stat și a băncii naționale, care vor dezvolta legislația aplicabilă activităților adiacente domeniului crypto.

“Guvernul Federației Ruse și Banca Rusiei se vor asigura că legislația va fi modificată într-o manieră aplicabilă statutului tehnologiilor digitale utilizate în domeniul financiar (fiind incluse “tehnologia registrelor distribuite”, “credite ipotecare digitale”, “criptovalută”, “criptomonedă”, “contract smart”), care se vor obliga să respecte rubla ca mijloc unic de plată pe teritoriul Federației Ruse”.

Guvernul intenționează și să oblige start-up-urile să dezvolte servicii financiare noi bazate pe noua tehnologie.

Una dintre hotărâri se referă la crearea unui așa-numit “sandbox” – adică o platformă pe care companiile își pot testa produsele într-un cadru restrâns. Unele state, cum ar fi Marea Britanie, ar construit sandbox-uri pentru serviciile financiare, acestea reușind să atragă un număr semnificativ de companii orientate Blockchain.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...