Loading Posts...

Vitalik lansează o parte a Proof of Concept pentru tehnologia “Sharding”

vitalik_buterin_sharding

Fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a transmis că soluția de scalare a Ethereum numită sharding este aproape de a fi finalizată.

După ce a postat pe Twitter “sharding is coming” (n.r. sharding vine), Buterin a partajat a nouă secvență de cod care documentează parțial un Proof of Concept pentru ceea ce se numește “regula alegerii bifurcării” (fork choice rule). Este vorba de codul pentru modul în care va interacționa sharding-ul cu Blockchain-ul Ethereum.

Conform informațiilor de la CoinDesk, sharding-ul țintește scindarea Ethereum în mai multe rețele concurente, facilitând totodată scalarea rețelei privită ca un întreg. Astfel s-ar elimina congestiile cu care se confruntă rețeaua, iar tranzacțiile vor fi mai rapide și comisioanele vor scădea.

Pe Reddit, Buterin a scris că sharding-ul Ethereum va conține probabil 100 de unități, fiecare cu o capacitate la fel de mare ca Blockchain-ul principal.

Buterin a subliniat de asemenea că la nivel de cod sharding-ul va fi contopit cu Ethereum odată ce schimbarea la algoritmul Proof of Stake – Casper – se va apropia de final.

Vestea vine într-o perioadă în care platforma se confruntă cu o presiune tot mai mare de scalare, pentru a ține pasul cu cererea în creștere. În cadrul conferinței Deconomy, care a avut loc luna trecută la Seul, Buterin a mai spus că aplicațiile Ethereum sunt puse în dificultate de provocările actuale determinate de scalare.

Buterin a continuat să posteze pe Twitter și alte documente, inclusiv niște specificații preliminare pentru sharding, conturând astfel noul protocol.

Developerul a mai scris:

“Nu aș spune că specificațiile sunt finalizate în acest moment, chiar dacă “sacul de idei” este bine stabilit, după opinia mea”.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...