Loading Posts...

Vești noi despre Mt. Gox: creditorii ar putea fi rambursați cu Bitcoin

vesti_noi_mt.gox

Procesul falimentului defunctului exchange japonez se judecă în continuare, în urma petiției semnate de mai mulți creditori care solicitau “reabilitarea” companiei. Petiția a fost înaintată unei instanțe din Tokyo la data de 24 noiembrie 2017, o nouă înfățișare având loc pe 22 iunie 2018.

Citește și Creditorii Mt. Gox doresc ca exchange-ul să iasă din faliment

Falimentul Mt. Gox a fost unul forțat, după ce peste 473 mil. USD în Bitcoin au fost furați în 2014 din conturile exchange-ului. Cea mai recentă petiție a creditorilor oferă mai multe opțiuni de rambursare.

Principala problemă o reprezintă valoarea la care era cotat Bitcoin la acea vreme, aproximativ 480$ pentru o unitate. Conform procedurilor referitoare la faliment, creditorii ar fi fost despăgubiți la rata de schimb valabilă în momentul completării petițiti, însă Bitcoin a crescut semnificativ în valoare de atunci, fiind cotat în prezent la peste 6000$. Această schimbare ar însemna că păgubiții ar putea fi remunerați cu Bitcoin și nu cu echivalentul Bitcoin în dolari cotat la valoarea din momentul pierderii. Desigur, este vorba de o diferență uriașă

Procurorul Nobuaki Kobayashi va acționa ca administrator al procesului de reabilitare, însă nici acest lucru nu este lipsit de controverse. Așa cum Gazeta Bitcoin scria în martie, Kobayashi este responsabil de vânzarea unui volum mare de Bitcoin, pentru a se plăti datoriile în yeni ale exchange-ului. Vânzarea a determinat însă o scădere drastică a prețului Bitcoin.

În dosar, Kobayashi a menționat că “Sunt în continuare singurul învestit cu puterea și autoritatea de a administra și de a dispune de activele Mt. Gox și voi demara procedurile de reabilitare civilă, incluzând administrarea activelor Mt. Gox și investigarea revendicărilor, sub supravegherea Instanței Districtuale din Tokyo”, citează BitcoinMagazine.

Site-ul CryptoGround continuă să monitorizeze portolele Mt. Gox, care dețin momentan criptomonede în valoare de aproape 1 mld. USD. Conform unei decizii a Instanței Districtuale din Tokyo, reprezentantul Mt. Gox a pierdut dreptul legal de a dispune de activele companiei. Procedurile de reabilitare vor fi inițiate în februarie 2019.

Toți păgubiții trebuie să completeze un formular de revendicare până la data de 22 octombrie 2018, chiar dacă au mai făcut acest lucru o dată, în timpul procesului de faliment. Astfel, cei care au ratat ocazia de a-și revendica în primă fază sumele pierdute au acum o nouă șansă. Mai multe detalii despre decizia luată de instanță zilele trecute se pot găsi pe și site-ul Mt. Gox.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...