Loading Posts...

Verge sucombă în urma unui atac 51% (din nou)

Moneda orientată spre anonimitate Verge (XVG) sucombă în urma celui de-al doilea atac 51% de la începutul lunii aprilie.

Conform utilizatorului de pe BitcoinTalk “ocminer” — operatorul mining pool-ului de altcoini Suprnova — se pare că un atacator a reușit să bifurce Blockchain-ul Verge prin intermediul unui atac 51%. Pentru aceasta, atacatorul a manipulat un bug din codul Verge care permite minerilor rău intenționați să seteze ștampile temporale false asupra blocurilor și, apoi, minează rapid unele noi într-o succesiune rapidă, informează Ccn.com.

Protocolul Verge utilizează o rotație a cinci algoritmi de minat, iar o imagine postată de ocminer sugerează că atacatorul a avut control asupra a doi din ei – scrypt și lyra2re – pe care i-a minat fără dificultate, utilizând apoi ștampile temporale false pentru a păcăli rețeaua să accepte blocurile în lanțul principal.

verge_protocol

Se pare că atacul a avut loc între blocurile 2155850 și 2206272, iar atacatorul a reușit să sustragă aproximativ 35 mil. XVG in câteva ore – sumă care înseamnă 1.75 milioane de dolari. Atacul este încheiat la ora redactării articolului, deși nu pare a exista nimic care să-l împiedice pe hacker să reia acțiunea.

verge_block

Între timp, răspunsul developerilor Verge nu aduce niciun fel de asigurare. Pe Twitter a fost postat un mesaj care spune că proiectul a întâmpinat o problemă legată de minat, determinată de un atac DDos asupra a mai multe pool-uri de minat XVG. De atunci nu a mai intervenit nicio postare.

Atacul este similar cu cel trăit de rețeaua Verge în urmă cu mai puțin de două luni, când un miner răuvoitor a furat 20 mil. XVG – aproximativ 1.1 milioane de dolari. Și atunci, ca și acum, developerii au minimalizat severitatea incidentului, fapt ce a atras criticile multor membri ai comunității.

Verge a activat o bifurcare hard în regim de urgență pentru a rezolva bug-ul, dar criticii, inclusiv ocminer, spun că upgrade-ul a fost abia un “pansament” și că nu a eliminat complet vulnerabilitatea.

Prețul XVG a scăzut cu 7% în ultimele 24 de ore, ceea ce este mai rău decât media pieței. XVG este momentan a trezeci și una criptovalută ca valoare și are un capital în circulație de 752 mil. USD.

Verge nu a răspus momentan întrebărilor presei.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...