Loading Posts...

Venezuela va lansa propria criptomonedă pe 20 februarie

Venezuela vor lansa prima criptomonedă emisă de un guvern: Petro

În pofida tuturor criticilor, autoritățile din Venezuela vor lansa prima criptomonedă emisă de un guvern: Petro. Adversarii acestei idei afirmă că este o hotărâre ilegală care nu va face decât să dezechilibreze și mai mult situația economică a țării. Se estimează că toate monedele Petro vor valora 6 mld. USD.

Președintele Nicolas Maduro, citat de CNBC, a transmis marți că pre-vânzarea noii monede digitale va avea loc pe 20 februarie. Autoritățile speră ca prin această mișcare să iasă din criza economică profundă.

Maduro spusese anterior că vor fi emise 100 de milioane de monede Petro, fiecare fiind cotată la valoarea unui butoi de țiței. Estimativ, toată cantitatea de Petro ar însemna 6 miliarde de dolari.

“Toate criptovalutele din lume au fost reevaluate după ce Venezuela a anunțat lansarea Petro”, a transmis Maduro pentru postul public de televiziune.

Venezuela încearcă să își întărească moneda națională într-o perioadă în care statul este afectat puternic de criză.

Guvernul este de părere că Petro va ajuta țara unde sărăcia este ca la ea acasă. Autoritățile spun că astfel vor putea fi evitate sancțiunile impuse de S.U.A. pentru programul de guvernare al lui Maduro.

Totuși, Statele Unite i-au avertizat recent pe potențialii investitori în Petro de faptul că utilizarea monedei va atrage sancțiuni, deoarece “valuta digitală va fi considerată o extensie a guvernului din Venezuela”.

Opoziția a transmis că utilizarea rezervelor de țiței este ilegală.

În urmă cu două săptămâni, agenția Reuters a intrat în posesia unui document în care consilierii guvernului sugerau o pre-vânzarea de Petro la jumătatea lui februarie, fiind vizată o cantitate de monede echivalentă a 2.3 mld. USD. Cumpărătorii ar fi beneficiat și de un discount de 60%.

Între timp, prețul Bitcoin se scufundă, iar îngrijorările asupra valutelor digitale sunt în creștere. Zilele trecute, hackerii au furat de la un exchange japonez peste 500 de milioane de dolari.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...