Loading Posts...

Venezuela lansează în mod oficial prima criptomonedă națională din lume

venezuela_petro

Așa cum Gazeta Bitcoin a anunțat la începutul lunii, guvernul din Venezuela a demarat pre-vânzarea monedei digitale Petro (PTR). Aceasta este o monedă de tip ERC-20, bazată pe Ethereum, iar valoarea ei ar trebui să fie garantată prin rezervele de țiței ale țării. Se estimează că Petro va fi evaluată la 60$ și va avea 100 de milioane de subunități, cea mai mică fiind numită “mene”.

Conform știrilor locale publicate de Telesur, în etapa de pre-vânzare vor fi disponibile 82.4 mil. PTR din totalul de 100 mil., așa cum a decis de președintele Maduro. Valuta anunțată la finalul lui 2017 ar trebui să ajute statul sud-american să evite sancțiunile impuse de S.U.A.. Criptomoneda va fi considerată un mijloc de plată legal de către guvern. Petro poate fi cumpărat atât cu bani fiat, cât și cu criptovalute.

Cu ocazia acestui eveniment, Maduro a declarat:

“Petro a luat naștere și va fi un succes total pentru bunăstarea Venezuelei […] Cele mai mari și mai importante companii Bockchain din lume sunt de partea Venezuelei, vom începe să semnăm parteneriate”, citează Ccn.com.

Ciudat este că deși alte valute naționale – cum ar fi dolarul american – vor fi acceptate pentru achiziția de Petro. Acest lucru nu va fi permis cu bolivar, moneda statului din America de Sud.

Telesur informează că, în curând, va fi disponibil și un manual tradus în mai multe limbi.  Manualul va explica modurile prin care poate fi cumpărat Petro. Startul campaniei de pre-vânzare a fost dat de vicepreședintele Tareck El Aissami.

twitter_venezuela

Venezuela intenționează ca noua criptomonedă să fie utilizată la nivel internațional și va sprijini procesul prin intermediul afacerilor cu petrol. Totuși, controversele predomină asupra monedei digitale încă de la data anunțării ei inițiale.

Petro, o criptomonedă controversată

În Venezuela, opoziția a transmis că noua unitate monetară este “ilegală și necontituțională”, pentru că este “un efort de a ipoteca” rezervele de țiței ale statului.

Senatorii din S.U.A. au fost de asemenea deranjați de portița găsită de Venezuela pentru a evita sancțiunile economice. În acest sens, ei au comunicat că “este imperativ ca Trezoreria S.U.A. să fie dotată cu instrumentele și mecanismele necesare pentru a combate utilizarea de Pentro în scopul eludării sancțiunilor”.

Între timp, Venezuela se confruntă cu cea mai profundă criză economică din istorie. Cetățenii apelează la criptovalute pentru a putea supraviețui, mulți fiind ajutați de diverse grupuri de utilizatori de pe Reddit. Recent a început să circule pe net o fotografie în care apar niște copii din Venezuela care sunt hrăniți cu alimente cumpărate cu Bitcoin Cash. Poza a devenit rapid virală. Există totuși și susținători ai deciziei guvernului de a lansa moneda digitală națională. Aceștia spun că era singura cale prin care autoritățile puteau obține fonduri, chiar dacă metoda nu este 100% legală.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
1
HahaHaha
0
HeartHeart
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...