Loading Posts...

Un trader a dat lovitura – 200 de milioane de dolari într-o lună

Un trader a cărui identitate este necunoscută a reuşit să transforme 55 de milioane de dolari în 283 de milioane, în doar o lună de zile.

Conform Bloomberg, singurele lucruri care se cunosc despre acest trader sunt adresa portofelului – 0x00A651D43B6e209F5Ada45A35F92EFC0De3A5184 – şi o postare pe Instagram. La data de 11 iunie traderul a declarat că a înregistrat în 2017 un profit de 413%, din tranzacţiile cu Ether.

“Primesc multe mesaje în care sunt întrebat cât Ether am”, a scris traderul, care a adăugat şi nişte poze care arătau mining rig-uri. Fotografiile păreau însă luate de pe Internet şi nicidecum ale lui 😊 “Ce e tare la Ethereum este faptul că portofelele sunt transparente şi oricine poate vedea ce fonduri sunt în ele. Acestea sunt fondurile mele”.

Mascarea identităţii este un comportament normal în lumea crypto. Însă în condiţiile în care market cap-ul tuturor criptovalutelor se apropie de 100 de miliarde de dolari – sumă apropiată de valoarea de piaţă a companiei McDonald’s – organele de reglementare consideră că ar fi timpul ca portofelele virtuale să fie corelate cu identităţile utilizatorilor.

Numele de scenă

Acest trend se menţine încă din perioada în care Ross Ulbricht , care adoptase nickname-ul Dread Pirate Roberts, se folosea de Bitcoin pentru spălarea de bani şi traficul cu stupefiante. Pentru aceste fapte el se află acum închis la Metropolitan Correctional Center din New York.

Aceasta nu înseamnă că utilizatorul (sau utilizatorii) cu adresa de portofel 0x00A651D43B6e209F5Ada45A35F92EFC0De3A5184 ar întreprinde activităţi ilegale. Lipsa de transparenţă însă poate influenţa preţurile şi contravine şi unui draft de lege propus de Parlamentul European, în luna martie.

“Credibilitatea criptovalutelor nu va creşte, dacă ele vor fi folosite în scopuri criminale”, se transmite în respectivul draft. “În acest context, anonimitatea ar fi o piedică mai degrabă, decât un beneficiu” pentru popularitatea monedelor virtuale.

Pseudo-anonimitatea a fost de asemenea o parte marcantă a pieţei. Vitalik Buterin a dorit să renunţe însă la acest trend. Inventatorul Ethereumului, în vârstă de 23 de ani, a lansat platforma în 2015, la scurt timp după ce a abandonat cursurile la Universitatea din Waterloo.

Anonimitatea financiară

“Unul din cele mai importante aspecte este faptul că nu trebuie dezvăluită identitatea”, a declarat Spencer Bogart, director de cercetare al companiei Blockchain Capital. “Anonimitatea financiară este deosebit de importantă”.

Ether, a doua criptovalută ca popularitate după Bitcoin, este utilizat pentru a plăti pentru aplicaţii sau programe care rulează pe Blockchain-ul Ethereum. Întrucât tranzacţiile sunt publice, se pot crea contracte smart. Acestea sunt segmente de cod care determină operarea automată a clauzelor contractuale. Tehnologia Blockchain are puterea de a redefini atât sectorul business cât şi cel financiar, deoarece poate executa anumite activităţi în mod automat, cum ar fi transferurile bancare sau tranzacţiile securizate.

JPMorgan Chase & Co., BP Plc, Microsoft Corp. şi ING Groep NV sunt unele companii mari care experimentează în prezent.

Valoarea totală a criptomonedelor de Ether – 23 de miliarde de dolari – reprezintă faptul că multe portofele deţin sume care se scriu cu nouă cifre. Multe dintre ele ar putea aparţine unor oameni obişnuiţi, notează Bloomberg.

Miliardar în criptovalută

Printre cei mai cunoscuți magnați în criptovalută se numără Michael Novogratz, fost manager al companiei de investiții Fortress, Joseph Lubin, fondatorul ConsenSys, sau creatorul platformei Ethereum, Vitalik Buterin.

Novogratz, care a fost citat și de Forbes în lista miliardarilor planetei, are legături strânse cu criptovalutele. El a declarat luna trecută că a investit 10% din averea proprie în bani virtuali. Suma se ridică probabil la 90 de milioane de dolari. Novogratz a refuzat să precizeze o valoare exactă.

Conform lui Novogratz, industria crypto ar putea valora în viitor 5 bilioane de dolari, dar pentru a se întâmpla acest lucru trebuie dezvoltate principiile sectorului business astfel încât să se conformeze cu reglementările în vigoare.

Lubin, fost COO al Ethereum Switzerland GmbH, a contribuit și la dezvoltarea soft-ului. Investitorii cred că el ar deține Ether în valoare de sute de milioane de dolari. Antreprenorul canadian nu a dorit să comenteze în vreun fel subiectul.

Buterin a transmis luna trecută într-o postare pe Reddit că deține aproximativ 117 milioane de dolari în Ether.

Similar Bitcoinului, și Ethereum încearcă să își refacă reputația după niște atacuri cibernetice și după ce rețeaua s-a confruntat cu congestii. Luna trecută, în urma unei corecții de preț, criptomoneda a ajuns pentru scurt timp să valoreze 10 cenți, dar și-a revenit ulterior.

“Multe lecții vor fi învățate”, a declarat Peter Denious, șeful departamentului de investiții cu capital de risc al companiei Aberdeen Asset Management. “Mulți bani vor fi pierduți înainte de a se câștiga alții”.

Proprietarul portofelului 0x00A651D43B6e209F5Ada45A35F92EFC0De3A5184 nu a putut fi contactat pentru mai multe detalii.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...