Loading Posts...

Un nou malware de Facebook Messenger îi amenință pe utilizatorii crypto

malware_facebook_messenger

O extensie răuvoitoare a Google Chrome amenință exchange-urile crypto, transmite compania de securitate cibernetică Trend Micro.

Numită FacexWorm, extensia are abilitatea de a fura credențialele pentru Google, MyMonero și CoinHive. Practic, este promovat un scam care îi păcălește pe utilizatori să trimită Ether către portofelul hackerului dar de asemenea consumă și puterea de procesare a PC-ului pentru a mina criptomonede.

Extensia poate compromite și tranzacțiile crypto efectuate de mai multe exchange-uri, printre care se numără Poloniex, HitBTC, Bitfinex, Ethfinex și Binance, pe lângă portofelul Blockchain.info, informează Trend Micro.

Malware-ul a fost depistat prima dată în august 2017, iar pe vremea aceea programul trimitea link-uri pe Facebook Messenger; dacă erau accesate, atacatorul avea acces la contul de Facebook al victimei, care se trezea și cu sistemul de operare infectat. FacexWorm a reapărut în aprilie 2018.

Trend Micro a raportat că Google Chrome a eliminat deja multe extensii FacexWorm înainte ca firma de securitate cibernetică să descopere malware-ul și că Facebook Messenger are capacitatea de a detecta și bloca softul răuvoitor.

Chrome a blocat toate extensiile de minat criptomonede în Web Store în luna aprilie.

Trend Micro i-a sfătuit pe utilizatori să “se gândească înainte de a partaja, să fie mai prudenți în fața mesajelor care trezesc suspiciuni și care sunt nesolicitate și să activeze setările de înaltă securitate pentru conturile de pe rețelele de socializare”, citează CoinDesk.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...