Loading Posts...

Un hacker a furat 8.4 milioane de dolari în Ethereum

Conform HackerNews.com, un infractor cibernetic necunoscut a furat Ethereum în valoare de 8.4 milioane USD. Este al patrulea atac din luna aceasta. Ținta a fost acum ICO-ul Veritaseum.

Incidentul este al doilea atac asupra unui ICO. În cadrul jafului de săptămâna trecută, hackerii furaseră de la start-up-ul israelian CoinDash 7 milioane de dolari în Ethereum.

În urmă cu câteva zile, alt hacker a furat Ethereum în valoare de aproximativ 32 milioane din portofelele utilizatorilor, folosindu-se de o breșă de securitate a portofelului Parity Ethereum Wallet.  Tot în iulie a mai avut loc și un alt furt, în valoare de 1 milion de dolari. Victimă de data aceasta a fost exchange-ul Bithumb.

Duminică, Veritaseum a confirmat fraudarea ICO-ului propriu cu de 8.4 milioane de dolari în Ether:

“Am fost prădați de hackeri. Atacul a fost bine organizat, dar avem indicii despre cine ar fi răspunzător. Vom lăsa avocații să se ocupe de caz”, a declarat Reggie Middleton, fondatorul Veritaseum pe forumul BitcoinTalk.

Middleton consideră că atacatorii a fost oarecum ezitanți și bănuiește că în spatele furtului se află unele dintre companiile partenere.

El a transmis că datorită cererii mari de care s-au bucurat criptomonedele VERI în cadrul ICO-ului din weekend, infractorul a reușit ca după furt să vândă imediat monedele către cumpărători.

Dauna a fost estimată la 8.4 milioane de dolari în ETH. Fondurile furate au fost, în primă fază, mutate în două portofele de Ethereum, ca mai apoi să fie vândute.

Se pare că lipsesc 37.000 criptomonede VERI dintr-un total de 100 de milioane. Vestea bună este că investitorii nu au fost afectați. Middleton a afirmat că fondurile furate erau ale lui și ale membrilor echipei de dezvoltare:

“Au fost emise 100 de milioane de criptomonede, din care s-au furat 37.000. Într-adevăr, este un incident trist, dar nu este sfârșitul lumii. Comparativ cu așa ceva, este chiar un eveniment de mică importanță.

Monedele au fost furate de la mine, nu de la cumpărători. Nu minimizez impactul infracțiunii, tratez cazul exact așa cum este. Una dintre companiile cu care colaboram a avut o breșă de securitate, dar am rezolvat-o. Urmează să ne decidem dacă vom face plângere față de firma respectivă sau nu”.

Pentru moment, Middleton nu a dezvăluit care a fost efectiv vulnerabilitatea, dar a transmis asigurări utilizatorilor că au fost luate toate măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
1
AngryAngry
1
WowWow
0
HahaHaha
0
SadSad
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...