Loading Posts...

Un fost angajat al Bitmain revendică un patent utilizat de companie

Bitmain, cea mai controversată companie în domeniul echipamentelor de minat se confruntă un posibilitatea de a i se anula un patent, anunță CoinDesk.

Amenințarea vine de la fostul director de design Yang Zuoxing, care acum și-a deschis o companie rivală – Bitewei.

În prezent, Oficiul de Stat pentru Proprietate Intelectuală (un fel de OSIM) din China, analizează plângerea în urma căreia Bitmain poate rămâne fără patentul respectiv.

Conform OSPI, Bitmain a completat în iulie 2015 o cerere pentru patentul numit “Circuit pentru sursă de alimentare serială, mecanism de minat monedă digitală virtuală și computer server”. Cererea a primit aprobare pe 30 martie 2016.

În document este specificat că tehnologia oferă o eficiență sporită pentru chip-urile de minat criptomonedă, și reduce consumul și costul electricității. Caracteristica are scopul de a prelungi substanțial durata de viață a ASIC-urilor, ceea ce ajută la obținerea unor venituri mai mari din activitățile miniere.

Cu ajutorul produselor patentate, Bitmain este acum compania care domină piața echipamentelor de minat. Pe lângă fabricarea acestor echipamente, Bitmain deține și Antpool, pool de minat ce cuprinde 20.3% din toată puterea de hash a rețelei Bitcoin.

Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte

Conform legii patentelor din China, orice individ sau organizație care nu este de acord cu un anumit patent poate completa o cerere pentru anularea acestuia, dacă oferă motive bine întemeiate în acest sens. Yang a menționat în plângerea formulată că patentul respectiv este de mult timp în circulație și este foarte bine documentat.

Deși OSPI nu a oferit un termen până la decizie, Yang estimează că va primi un răspuns în aproximativ trei luni:

“Dacă OSPI va menține decizia anterioară, vom face apel și vom oferi mai multă documentație pentru a se putea anula patentul”.

Cine este Yang Zuoxing

Acțiunea lui Yang nu este una complet benevolă. Ea reprezintă răspunsul să față de Bitmain, care l-a dat în judecată pentru încălcarea patentului.

Yang este licențiat al Universității Tsinghua și are un doctorat în Fizică și Inginerie. În carieră s-a orientat spre modelarea de chip-uri, lucrând peste 10 ani la diverse companii de hardware din China. El deține și peste 20 de patente înregistrate la OSPI.

Între 2015 și 2016 a lucrat ca director de design la Bitmain, interval în care compania a înregistrat patentul în cauză. Deși numele său nu apare pe lista inventatorilor, Yang afirmă că el a realizat design-ul pentru AntMiner S7 și S9, cele mai populare ASIC-uri fabricate de Bitmain.

După ce a părăsit firma, Yang și-a deschis propria companie, numită Bitewei. Aceasta are sediul în Shenzhen și produce Whatsminer, utilizând și circuitul pentru sursă de alimentare serială care diminuează consumul de curent.

Ca urmare, Bitmain a dat în judecată compania Bitewei pentru încălcarea patentului. Conform declarațiilor lui Yang, Bitmain a solicitat inițial suma de 26 miliarde ¥ (3.8 miliarde USD), dar ulterior a scăzut pretențiile până la valoarea de 2.6 milioane ¥ (380.000$).

Bitmain a refuzat să răspundă la întrebările primite din partea presei care se refereau la proces sau la plângerea efectuată pentru anularea patentului.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...