Loading Posts...

Un agent implicat în dosarul Silk Road este condamnat la ani suplimentari de închisoare

silk_road_agent_secret

Shaun Bridges, agentul secret care a fost arestat de două ori pentru furt de BTC în dosarul Silk Road, a primit încă doi ani de închisoare cu executare.

Conform agenției Reuters, citată de CoinTelegraph, Bridges este încarcerat în prezent și își ispășeste pedeapsa de 6.5 ani de închisoare pentru furt de criptomonede. Agentul a pledat pentru vinovăție în cel de-al doilea proces, verdictul instanței venind zilele trecute.

Judecătorul Richard Seeborg a comentat după proces:

“Ce este cu adevărat scandalos este că domnul Bridges a continuat să fure și după primul arest, când și-a cerut iertare pentru faptele sale”

Zvonurile despre actele de corupție din dosarul Silk Road au apărut prima dată în 2015, după ce Ross Ulbricht a fost condamnat la închisoare pe viață.

“În jurul datei de 18 iulie 2015 […] Bridges a transferat aproximativ 1606,6488 criptomonede dintr-un portofel online al guvernului S.U.A. în care se păstrau fonduri sechestrate ale exchange-ului Bitstamp, într-un portofel online deschis pe platforma BTC-e”, se preciza în dosarul de acuzare din luna august.

Exchange-ul BTC-e s-a confruntat de asemenea cu o poprire parțială a fondurilor, decizie luată de FBI în cadrul unei investigații pentru spălare de bani.

Între timp, în luna octombrie autoritățile federale au primit în sfârșit acces să vândă bunurile sechestrate în dosarul Silk Road, prețul de pornire pentru 1 BTC fiind de 334$.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...