Loading Posts...

Ucraina nu va taxa veniturile din industria crypto

ucraina_nu_taxeaza_veniturile_crypto
Ucraina nu va taxa veniturile din industria crypto

La Parlamentul ucrainean a fost propusă spre aprobare o lege prin care veniturile şi profiturile obţinute din activităţi crypto să fie scutite de taxe şi impozite. Sunt incluse achiziţia, vânzarea, tradingul şi mineritul.

Dispensa pentru veniturile crypto

Nina Yuzhanina, şeful fiscului din Ucraina, a propus o lege prin care să nu fie taxate criptovalutele şi activităţile aferente, informează News.Bitcoin.com. este vorba de Legea 7246 şi a fost propusă pe 30 octombrie.

Noua lege vizează profturile obţinute din vânzarea şi cumpărarea de criptomonede precum şi activităţile adiacente, inclusiv minatul. Propunerea a fost înaintată Parlamentului împreună cu următorul comunicat:

“Pentru a crea un mecanism eficient de stimulare a pieţei crypto în Ucraina, primul pas logic ar fi să exonerăm companiile de plata taxelor […] Veniturile din activităţile crypto ar trebui să nu fie luate în calculul lunar (anual) al veniturilor supuse impozitării, iar tranzacţiile cu criptomonede şi minatul de produse crypto nu ar trebui să fie taxate”.

Aceasta este a treia propunere înaintată Parlamentului pentru reglementarea criptovalutelor. Primul draft a fost înaintat în prima săptămână a lunii octombrie. Atunci se propunea ca monedele digitale să fie considerate proprietăţi care pot fi preschimbate cu alte bunuri şi servicii.

Al doilea draft de lege a fost submis o săptămână mai târziu. Purta numele “Stimularea pieţei criptovalutelor în Ucraina” şi propunea provizioane pentru monedele virtuale şi pentru derivatele acestora.

Întâlnirea Marelui Consiliu

Marele Consiliu al Experţilor Băncii Naţionale a Ucrainei s-a întrunit pe 26 octombrie pentru a discuta depsre reglementarea criptovalutelor. Ulterior întâlnirii a avut loc următorul comunicat de presă:

“Pe parcursul evenimentului au fost aprobate recomandările Consiliului referitoare la nevoia urgentă de a determina statutul legal al criptovalutelor în Ucraina”.

La întâlnire au participat membri din conducerea Consiliului, reprezentanţi ai guvernului şi ai organelor de reglementare, deputaţi, preşedinţi ai băncilor, oameni de ştiinţă şi experţi în domeniu.

Bohdan Danylyshyn, preşedintele Consiliului a transmis la începutul dezbaterilor că membrii Marelui Consiliu nu pot sta fără să facă nimic. El a subliniat că “popularitatea în creştere a criptovalutelor la nivel global şi în Ucraina necesită un răspuns adecvat din partea organelor de reglementare”.

“Sunt convins că orice tentativă de a restricţiona funcţionarea acestei pieţe ar putea avea un efect advers, în speţă acţionarea în ilegalitate şi delegitimzarea proceselor asociate”, a mai adăugat Danylyshyn. “În opinia mea, crearea unui cadru legal este un prim pas pentru construirea unei pieţe transparente pentru criptovalute. În schimb, de aici se vor promova tehnologiile inovative şi vor creşte cunoştinţele despre economia digitală în Ucraina”.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...