Loading Posts...

Ubisoft cercetează cum poate utiliza tehnologia Blockchain

ubisoft_blockchain

Gigantul francez din industria jocurilor video explorează în Laboratorul de Inovare Strategică diverse aplicabilități ale Blockchain-ului. Laboratorul cercetează de asemenea și alte tehnologii emergente.

Lidwine Sauer, șefa laboratorului, a transmis către IGN faptul că Ubisoft este interesat de posibilitatea oferită de Blockchain pentru a revoluționa modul de revendicare și deținere a content-ului digital.

Tehnologia oferă oportunitatea “de a avea în sfârșit colecții digitale care nu mai pot fi duplicate de nimeni și care sunt deținute 100%” de utilizator, afirmă Lidwine.

Iar ca rezultat, explică șefa laboratorului, Blockchain-ul permite o protecție superioară asupra proprietăților intelectuale:

“Mulțumită Blockchain-ului, putem beneficia acum de echivalentului unui Picasso digital, avantajul constând în faptul că este mult mai dificil furtul din Blockchain decât furtul unui Picasso”, citează CoinDesk.

Unul dintre interesele Ubisoft se concentrează asupra DLC-urilor (downloadable contents), care sunt niște pachete digitale ce conțin în general îmbunătățiri ale jocurilor, atât din punct de vedere vizual, cât și al gameplay-ului propriu-zis.

Totuși, afirmă Sauer, ambițiile Ubisoft în domeniul Blockchain nu se rezumă doar la DLC-uri.

“Dorim să mergem mai departe. Suntem siguri că există mai multe lucruri extraordinare în ceea ce privește Blockchain-ul, astfel că vom încerca să le descoperim”.

Ubisoft nu este prima companie din industria jocurilor video care este interesată de noua tehnologie. CryptoKitties este un alt exemplu în acest sens. Este vorba de un joc unde utilizatorii pot cumpăra, colecționa, pot concepe și pot vinde pisici digitale, totul cu ajutorul content-ului unic facilitat de Blockchain.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...