Loading Posts...

Tranzacții de 10.000$ plătite cu 1 cent: comisioanele Bitcoin ating minimul ultimelor 12 luni

tranzactii_bitcoin_1_cent

Comisioanele din rețeaua Bitcoin ating minimul din ultimul an.

Conform unui serviciu de calcul al comisioanelor Bitcoin disponibil pe Twitter, luni s-a inregistrat recordul de 1 satoshi per byte pentru fiecare tranzacție care a ajuns într-un bloc. Mai mult, intervalul de procesare a tranzacțiilor a scăzut la cel mult 10 minute, informează Bitcoinist.com.

tweet_bitcoin_core_fee

Colegii de la Bitcoinist chiar au testat informația. Ei au trimis 10.000$ din portofelul Edge, acesta permițând setarea cuantumului comisionului. Într-adevăr, tranzacția a fost procesată în urma plății comisionului de 1 satoshi per byte, ceea ce în dolari a reprezentat modesta sumă de 1 cent.

Cu doar o zi înainte, comisionul mediu practicat a fost de 1.23$, conform datelor oferite de BitInfoCharts.com. Asistăm practic la cele mai mici comisioane înregistrate din mai 2017 și până astăzi.

Scăderea cantităților tranzacționate, cauza comisioanelor reduse

Unul dintre factorii care au contribuit la diminuarea comisioanelor este gruparea tranzacțiilor în loturi mari de către exchange-uri. Această mișcare a condus la scăderea volumului general al tranzacțiilor.

În contrast, când Bitcoin atingea ATH-ul de 20.000$ în decembrie 2017, cererea uriașă a determinat comisioane record – aproximativ 55$ per tranzacție.

Comisioanele mari au fost permanent criticate de către membrii comunității, însă ele erau rezultatul unei creșteri constante a numărului de utilizatori, care efectiv sufocau o rețea măcinată de probleme de scalare.

Se simt efectele SegWit?

Upgrade-ul Segregated Witness este o soluție de scalare a rețelei adoptată din august 2017, subiect tratat pe larg de Gazeta Bitcoin. SegWit a fost conceput pentru a optimiza greutatea blocurilor, ceea ce conduce la scăderea comisioanelor. El a fost integrat deja de unele exchange-uri majore, cum ar fi Bitstamp sau Coinbase, acestea având acum capacitatea de a proteja cantități mari de tranzacții, economisind banii clienților.

Conform site-ului SegWit.party, tranzacțiile de tip SegWit sunt într-o creștere continuă, acestea reprezentând un procent de 30% – 35% din totalul tranzacțiilor.

Comisioanele mici îi vor încuraja pe comercianți?

Mulți retaileri au respins până acum plățile cu Bitcoin din pricina volatilității prețului și a valorii lipsite de predictibilitate a comisioanelor.

Acum, în condițiile în care s-ar menține comisioanele mici, chiar dacă prețul și cantitățile tranzacționate ar crește, am putea asista la o dezvoltare a gradului de acceptare a monedei Bitcoin pentru plățile zilnice.

Astfel, dacă Bitcoin va reuși să rezolve definitiv problemele legate de comisioane și de rapiditatea procesării tranzacțiilor, ideea de a plăti cu BTC pentru pizza sau cafea ar putea deveni din nou o realitate.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...