Loading Posts...

Tom Lee prezice un preț de 25.000$ pentru Bitcoin

tom_lee_25k_btc_2018

Cofondatorul companiei Fundstrat își menține ideea că Bitcoin va atinge prețul de 25.000$. Lee a identificat trei factori datorită cărora prețul va depăși recordul din 2017.

Miercuri, prețul BTC a scăzut sub 8000$, pierzându-se tot câștigul de la începutul lui aprilie până la jumătatea lunii mai. Cu acest declin, BTC înregistrează o scădere de 41% în acest an. Lee crede că deprecierea se datorează “volatilității tipice crypto” și explică atitudinea încrezătoare în baza a trei factori majori.

Primul este producția de BTC și costurile de replicare. În cadrul show-ului “Futures Now” de la CNBC, Lee a spus că tranzacțiile cu Bitcoin sunt costisitoare, deoarece prețul producției era aproape egal cu prețul de trading. De atunci, conform lui Lee, costul de producție a fost de aproximativ 6000$, ceea ce înseamnă mai mult decât costul de minat.

Printre factorii majori care ar putea determina o creștere a prețului, Lee menționează și investitorii instituționali. Aceștia, deși sunt interesați de domeniul crypto, încă nu s-au implicat în industrie datorită neclarităților legate de reglementare:

“Cred că investitorii instituționali sunt foarte interesați, dar ei nu au intrat cu adevărat în crypto deoarece există incertitudini legate de reglementare. Dar o astfel de alocare (n.r. de fonduri) în crypto, privit ca o clasă de active, va fi un motiv puternic pentru care Bitcoin va crește”, citează CoinTelegraph.

În sfârșit, datele compilate de Fundstrat arată un trend istoric, iar Lee le recomandă investitorilor să își păstreze fondurile în BTC:

“Istoric, 10 zile conțin toată performanța din orice an a prețului Bitcoin. Dacă vă uitați la aceste 10 zile, Bitcoin a scăzut cu 25% anul trecut. Deci pe cât de rău te-ai simți păstrând Bitcoin la un preț de 8000$, mișcarea de la 8000$ la 25.000$ va avea loc în câteva zile”.

La începutul lunii, Fundstrat Global Advisors a dezvăluit un studiu conform căruia BTC ar valora 36.000$ în 2019, bazat pe mediile istorice. Analiza relației dintre costul de minat al BTC și preț i-a condus pe cercetători să prezică o valoare între 20.000$ și 64.000$ la finalul lui 2019. La ora redactării articolului, Bitcoin se tranzacționează la 7537$.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...