Loading Posts...

Tether se bifurcă temporar pentru a bloca fonduri furate în valoare de 30 mil. USD

usd_tether

Tether este în continuare înconjurat de bizarerii, mai nou developerii anunțând că hackerii au furat peste 30 milioane USD.

Pierderile uriașe balansează emiterea pe bandă rulantă

După câteva săptămâni în care criptomoneda USDT a fost emisă în cantități mari, hackerii au reușit să fure aproape 31 milioane de dolari.

“[…] Am descoperit că în urma acțiunii unui hacker extern au fost extrase fondurile din Tether treasury wallet”, a anunțat luni compania, citată de Bitcoinist.com. Se pare că atacul a avut loc pe 19 noiembrie.

Incidentul are loc într-o perioadă în care USDT este predominat de volatilitate. Creşterea uriaşă a monedelor digitale emise – 50 milioane doar în prima săptămână din noiembrie – este considerată o posibilă cauză a aprecierii Bitcoin, care este cotat acum la peste 8200$.

Investiţiile oscilante în BCH au alimentat şi mai mult confuzia, iar cele două runde în care s-au lansat zeci de milioane de USDT au avut loc în paralel cu o întărire a BTC cu peste 30% în ultimele două săptămâni.

Blocarea criptomonedelor reprezintă o “bifurcare hard temporară”

Cantitatea totală furată reprezintă 150% din totalul criptomonedelor emise recent. Tether are deja un plan de acţiune, prin care se vor semnaliza fondurile deţinute de hacker, în tentativa de prevenire a conversiei acestora în USD.

“30.950.010 USDT au fost sustraşi din Treasury wallet pe 19 noiembrie 2017 şi au fost transmişi către o adresă de Bitcoin. În condiţiile în care Tether emite şi administrează activul USDT, nu vom revendica monedele furate şi vom încerca să le recuperăm, prevenind vărsarea lor într-un ecosistem mai vast”, au declarat reprezentanţii companiei, citaţi de Bitcoinist.

Procesul implică lansarea unei versiuni noi a softului Omni Core şi downloadul acestuia de către toţi clienţii, pentru a se împiedica cheltuirea fondurilor furate.

“[…] Softul presupune o schimbare a consensului agreat în acest moment de către clienţii Omni Core, fiind vorba mai precis de o bifurcare hard temporară”, au detaliat developerii.

Pe lângă fluctuaţiile care au împins criptomoneda sub valoarea de 1$ (n.r. aceasta fiind valoarea garantată de companie), după mediatizarea furtului, USDT s-a devalorizat până la un minim de 0.005$.

Cum ți s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

3
HeartHeart
1
WowWow
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...