Loading Posts...

Țeapă de zile mari: start-up-ul LoopX dispare după ce a colectat fonduri de milioane de dolari

loopx

LoopX este un start-up crypto care a reușit să strângă milioane de dolari în cadrul mai multor ICO-uri lansate. Se pare însă că reprezentanții companiei au fugit cu banii, iar oamenii au rămas cu buza umflată.

LoopX promitea “cel mai avansat algoritm de trading de pe piața crypto”, dar a dispărut subit cu toți banii oamenilor. Conducătorii efectiv au închis porțile: site-ul nu mai există și au fost șterse toate postările de pe rețelele sociale.

Conform unei versiuni a site-ului care a fost salvată în cache-ul Google, proiectul a reușit să colecteze prin intermediul mai multor ICO-uri 276 BTC și 2446 ETH, ceea ce înseamnă aproximativ 4.5 mil. USD, informează CoinJournal.net. Totuși, pe BitcoinTalk există unii investitori care afirmă că ar fi vorba de o sumă de peste 10 milioane de dolari.

LoopX s-a autointitulat drept o companie care dezvoltă “un nou tip de software pentru trading” și a promis “profituri garantate în fiecare săptămână”.

La data de 10 februarie pe site apărea următorul mesaj:

“După ce am testat algoritmul nostru timp de șase luni în care am obținut profituri săptămânale, putem în sfârșit să oferim publicului avantajele Softului de Trading LoopX”

Start-up-ul declara că softul “permite peste 10.000 de tranzacții pe secundă pentru preschimbarea monedelor cu randament ridicat”.

Investitorii au fost amăgiți cu profituri de 48% în 30 de zile doar pentru că ar fi păstrat moneda digitală LPX în portofele.

Incidentul are loc la câteva luni după ce un alt start-up a dispărut cu banii clienților. Este vorba de Confido, care acumulase fonduri de 374.000$ cu ajutorul unui ICO. Confido oferea o metodă de plată descentralizată pentru shopping-ul online, care nu presupunea nevoia de încredere în intermediari.

Ceva mai recent, în urmă cu câteva săptămâni, o altă companie a procedat similar. Start-up-ul Prodeum, care intenționa să revoluționeze industria agricolă, a pierit subit după ce reușise să strângă modesta sumă de 11$. Mai mult, probabil de ciudă, a scris pe site-ul oficial cuvântul “penis.”

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...