Loading Posts...

Studiu: 20% din ICO-uri sunt scam, dar investitorii nu sunt speriați

ico_scams

Ofertele inițiale de monedă au devenit cea mai căutată modalitate de acumulare de capital, dar conform unui studiu, unul din cinci este țeapă.

1 ICO din 5 este țeapă

Numărul ICO-urilor a crescut până la cer anul trecut în timp ce tehnologia de la baza lor – Blockchain-ul – a început să primească expunere și să fie adoptat tot mai mult. Și totuși, conform unui studiu, cel puțin unul din cinci reprezintă o fraudă.

În primele patru luni din 2018 ICO-urile au strâns fonduri de 6.6 mld. USD, ceea ce reprezintă un procent uriaș de creștere de 65% față de ultimul trimestru din 2017, când au fost acumulați doar 3.9 miliarde.

Această modalitate controversată de strângere de capital a captat și privirile autorităților, de vreme ce cantități imense de bani au sprijinit mii de proiecte anul trecut. Totuși, în pofida vigilenței legiuitorilor, ICO-urile sunt o oportunitate riscantă de investiție.

Mai precis, 1 din 5 de astfel de proiecte a reprezentat un steag roșu ridicat, sau “documente plagiate ale investitorilor, promisiuni de câștiguri garantate și echipe executive lipsă sau false”, citează Bitcoinist.com dintr-o recenzie de 1450 a ICO-uri realizată de Wall Street Journal.

Cu toate acestea investitorii nu par deranjați.

Mai mult, aproape jumătate din proiecte nu au avut nicio dezvoltare anterioară campaniei de strângere de fonduri, ceea ce sugerează că oamenii au investit în cuvinte și speranțe.

Profiturile sunt mari

În ciuda statisticilor sumbre, ICO-urile sunt în mod evident profitabile. Mangrove Capital – un investitor timpuriu în Skype – a condus o analiză specializată, iar rezultatele au fost uluitoare.

Cine ar fi investit în fiecare ICO, indiferent dacă a fost țeapă sau nu, ar fi câștigat o sumă de 13,2 ori mai mare.

Totuși, autoritățile din toată lumea trag semnale de alarmă, iar SEC a lansat chiar și un ICO fals. Este vorba de HoweyCoins, proiect care încearcă să educe investitorii și să-i învețe la ce să fie atenți atunci când caută un ICO profitabil.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...