Loading Posts...

Știri de pe deep web: un suspect în dosarul AlphaBay moare, Monero se apreciază și 126 mil. de monede Verge sunt pierdute

Zilele în care piețele negre funcționau cu Bitcoin au apus de mult. Însă darknet-ul merită urmărit în continuare. De la monede digitale anonime la portofele multi-sig, Internetul întunecat este un lider în adoptarea tehnologiilor de ultimă oră, mai ales dacă acestea sporesc anonimitatea. Ce se întâmplă pe deep web pătrunde și în clearnet și are și ramificări în viața reală.

Se împuținează atacurile DDoS

De la ultimele articole publicate de Gazeta Bitcoin despre piețele negre majore, atacurile de tip DDoS s-au rărit. Site-uri mari ca Dream, Point sau Wall Street Market au avut un uptime remarcabil. Aero însă nu s-a descurcat la fel de bine, atât în privința atacurilor DDoS, cât și referitor la nivelul de mulțumire a clienților.

Conform News.Bitcoin.com, retragerile unora dintre clienți au rămas neprocesate, aceștia completând formulare de plângere. Drept răspuns, administratorul pieței a transmis că:

“Departamentul de suport nu este disponibil datorită schimbărilor pe care le efectuăm, dar totul va reveni la normal cât mai curând posibil. Aceasta se va întâmpla înainte de acest weekend. Retragerile vor fi procesate automat, problema este că Blockchain-ul nu este sincronizat din cauză că serverul a fost picat. Vă rugăm să aveți răbdare”.

Săptămâna trecută s-a lansat o altă piață neagră – Omega – și cine o accesează va trebui să fie precaut, fiind vorba de un site netestat. Între timp, piața Openbazaar merge din ce în ce mai bine și are șanse ca în următoarele luni să revendice o felie mai mare din market share-ul piețelor negre.

Un nou update pentru TOR

Din punct de vedere al anonimității, TOR este deja celebru. Browserul nu este lipsit însă de anumite vulnerabilități, astfel că utilizatorii trebuie să își instaleze mereu cele mai recente update-uri. TorMoil este cea mai recentă vulnerabilitate descoperită, fiind afectați utilizatorii de Mac și Linux. Developerii au lansat un nou patch pentru browser, însă utilizatorilor li se recomandă să folosească și un VPN în paralel cu TOR. De exemplu, AirVPN acceptă mai nou și plata cu BTC și cu multe alte criptovalute. În plus, există mai mulți furnizori de servicii VPN care acceptă plata cu monede digitale.

Noi victime în dosarul AlphaBay

Piața AlphaBay a fost închisă în iulie, dar repercursiunile se simt și astăzi. Ronald L. Wheeler III, un fost moderator al site-ului cunoscut sub pseudonimul “Trappy”, a fost acuzat de acces fraudulos.

După ce administratorul site-ului – Alexandre Cazes – a fost găsit spânzurat în celula din Thailanda unde se afla închis, un alt personaj ar fi urmat să fie judecat. Este vorba despre Theodore Vitaliy Khleborod, suspectat de trafic cu fetanil. Cunoscut sub pseudonimul “Peterthegreat”, și Khleborod a fost găsit mort, la data de 6 noiembrie.

Should Have Used Monero

După dezmembrarea AlphaBay și după ce investigatorii au declarat că au sechestrat “o cantitate necunoscută de Monero”, un nou meme a apărut pe Internet: “Should Have Used Monero” (n.r. trebuia să folosească Monero). Meme-ul a crescut în popularitate după arestările mai multor infractori care au apelat la tranzacții cu Bitcoin. Meme-ul s-ar putea transforma în curând în “Should Have Hodled Monero” (n.r. ar fi trebuit să păstrăm Monero), XMR fiind unul dintre puținii altcoini care au menținut un ritm de creștere stabil. Moneda digitală este cotată la 159$ și are șanse reale de a atinge prețul de 200$.

market_cap_monero

Coinpouch a fost atacat de hackeri; lipsesc milioane de monede XVG

Recent, mai puțin cunoscutul portofel mobil Coinpouch a anunțat că a fost atacat de hackeri. Toate criptomonedele Verge au dispărut și se estimează că acestea erau în număr de 126 milioane. Conform News.Bitcoin.com, reprezentanții Coinpouch au transmis următorul comunicat:

“Am observat că un nod al Coinpuch care era setat să proceseze Verge a fost atacat. A nu se înțelege că Verge sau Coinpouch ar fi căzut pradă hackerilor”.

Declarația este însă un nonsens total.

jameson_lopp_tweet

Un sfat de care ar trebui să ia aminte toți hodlerii.

Verge este o criptovalută foarte răspândită pe deep web, fiind creată cu gândul la TOR. De exemplu, portofelul Android TOR oferă anonimitate completă pe mobil, ceea ce îl face unic între monedele digitale orientate spre anonimitate. Însă asta nu le alungă iritarea utilizatorilor Coinpouch. Tocmai din acest motiv, fiecare ar trebui să fie cât mai prevăzător în lumea crypto și să își țină în siguranță cheile private.

Crezi că deep web poate inflența prețul Bitcoin sau al altor monede digitale? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...