Loading Posts...

Șocant: exchange-ul japonez Coincheck a fost ușurat de 534 milioane de dolari

coincheck_nem_hack

Casa de schimb valutar, care este printre cele mai mari din Japonia, a fost atacată de hackeri. Pierderile se ridică la 523 de milioane de monede NEM, care înseamnă aproximativ 534 milioane de dolari.

Monedele digitale au fost furate vineri, în urma mai multor tranzacții neautorizate.

În urma atacului, reprezentanții exchange-ului au susținut o conferință de presă, unde au detaliat ce s-a întâmplat și ce urmează în continuare.

Portofel golit, chei private furate

Hackerii au fost interesați doar de fondurile în NEM. Conform CoinTelegraph, nu a fost furată nicio altă criptovalută.

Purtătorii de cuvânt ai casei de schimb au declarat că hackerii au reușit să fure cheile private ale portofelului de NEM, acesta fiind modul de sustragere a fondurilor.

Banii aparțineau clienților exchange-ului. Coincheck a raportat furtul către Agenția de Servicii Financiare și către poliție.

Ulterior incidentului, toate retragerile au fost sistate, pentru evitarea altor probleme. Când au fost întrebați dacă vor relua măcar retragerile de fiat, reprezentanții Coincheck au spus că acest lucru se va întâmpla după se ce va analiza care este cea mai bună abordare a situației.

Se pare că monedele erau păstrate într-un portofel fără multisig. Coincheck afirmă că setările de securitate diferă de la o criptovalută la alta.

Alte criptomonede sunt stocate în portofele multisig, însă nu a fost și cazul lui NEM. La întrebările presei compania a insistat pe faptul că “standardele de securitate nu erau scăzute”, cu toate că neutilizarea unui portofel multisig indică chiar acest lucru.

Compania a clarificat că utilizează diverse portofele, în funcție de activele deținute. Mai precis, Bitcoin și Ether sunt stocate în portofele hardware, Bitcoin beneficiind și de un portofel multisig. Ether, “datorită naturii lui”, nu este păstrat într-un portofel multisig.

Conform datelor prezentate în comunicatul de presă, mau mult de jumătate din cei 80 de angajați ai Coincheck lucrează la sistemele de securitate.

Ce urmează?

Coincheck a declarat că știe adresa unde au mutat hackerii fondurile și speră să fie prinși infractorii.

Deși nu se știe numărul total al păgubiților, aceștia vor ca banii să le fie înapoiați în totalitate.

Referitor la reluarea operațiilor, reprezentanții exchange-ului au răspuns că “în principiu” vor continua să funcționeze.

Cu toate că exchange-ul și-a manifestat intenția de a rambursa toți banii, nu se știe cum va aborda problema. În conferința de presă, purtătorii de cuvânt au spus că “în cel mai rău caz” fondurile nu vor fi rambursate.

Tot ce au avut de transmis clienților a fost că le “pare foarte rău” pentru ce s-a întâmplat.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
SadSad
1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...