Loading Posts...

Site-ul CoinMarketCap nu mai ia în considerare prețurile exchange-urilor din Coreea de Sud

coinmarketcap_exchange-uri_sud-coreene

CoinMarketCap, care este un site de referință pentru prețurile tuturor criptovalutelor, a decis să renunțe la prețurile afișate de casele de schimb sud-coreene.

Mișcarea a fost una subită și au fost afectate exchange-urile Bithumb, Coinone și Korbit. Ce s-a întâmplat de fapt? CoinMarketCap a hotărât să nu mai ia în considerare și valorile afișate de aceste case de schimb atunci când calculează prețul mediu al criptovalutelor. Decizia a stârnit rumoare, întrucât utilizatorii au crezut că au scăzut prețurile tuturor monedelor digitale. Ripple de exemplu era listat cu o valoare cu 30% mai mică.

În plus, și market cap-ul afișat al întregii piețe crypto este substanțial mai mic.

marketcap_piata_crypto

Mișcarea a fost foarte vizibilă în cazul Bitcoin Cash, dat fiind faptul că exchange-urile din statul asiatic sunt în Top 10 din punct de vedere al cantităților tranzacționate în această monedă.

chart_bitcoin

Conform CoinDesk, momentan nu se știe ce a stat în spatele acestei decizii. Cert este că prețurile listate de aceste case de schimb erau mult mai mari față de celelalte. De exemplu, diferențale de curs între cumpărare și vânzare ajungeau chiar și la 5000$ în unele cazuri.

Au fost și voci care au salutat hotărârea, cum ar fi cea a criptografului șef de la Ripple, David Schwartz. Acesta a scris pe Twitter că prețurile afișate acum de CoinMarketCap sunt “mult mai adecvate și mai semnificative”.

Totuși, cei mai mulți utilizatori nu sunt de acord cu noile prețuri afișate pe site.

CoinMarketCap a fost blamat intens pe Reddit și pe Twitter, oamenii acuzând că nu s-a emis niciun comunicat anterior deciziei. O altă acuză se referă la faptul că și traderii au reacționat, aceștia crezând că se prăbușește piața.

Se pare că au fost influențate și alte site-uri care afișau prețurile medii ale valutelor digitale. OnChainFX avea aceleași prețuri ca și CoinMarketCap, iar CoinCap afișa prețuri mai mici pentru monedele din Top 50. Doar Bitcoin, Ether, Ripple și Bitcoin Cash erau listate cu prețuri mai mari decât pe CoinMarketCap.

LiveCoinWatch – un site similar celor de mai sus – avea pentru Bitcoin un preț între cel listat de CoinMarketCap și cel de la CoinCap.

La ora redactării articolului reprezentanții CoinMarketCap nu răspunseseră încă întrebărilor presei.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
AngryAngry
1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...