Loading Posts...

Senatul S.U.A. va incrimina posesia nedeclarată de criptovalută

Dianne_Feinstein

Comisia Judiciară a Senatului S.U.A. analizează propunerea S.1241 care are ca scop incriminarea intenţiei de tăinuire a posesiei şi a controlului de conturi financiare. Prospectul de lege va solicita şi modificarea sintagmelor de “cont financiar” şi “instituţie financiară”, astfel încât acestea să cuprindă şi valutele digitale, precum şi exchange-urile crypto.

Conform senatoarei Dianne Feinstein, despre care Gazeta Bitcoin a mai scris aici,  propunerea fiind necesară pentru modernizarea legislaţiei AML.

Schimbarea definiţiilor

Legea va modifica definiţia “instituţiei financiare”, după cum urmează:

“Un emitent, un reclamant sau un casier de accesorii prepaid, valută digitală, sau orice exchange digital sau orice entitate care lucrează cu valuta digitală”, citează CoinTelegraph.

Dacă va fi aprobată, legea a avea efecte majore asupra utilizatorilor, atât în S.U.A., cât şi pe plan internaţional.

Păreri din industrie

Anunţul nu a rămas fără ecouri, mai mulţi reprezentanţi ai industriei exprimându-şi punctele de vedere. De exemplu, analistul Tone Vays a afirmat că se aşteaptă la o confruntare serioasă între hodleri şi utilizatori pe de-o parte, şi guvernul de cealaltă parte.

“Este de rău… Cred că se va ajunge la o confruntare între hodlerii şi utilizatorii de Bitcoin, şi guvernul S.U.A.”.

În timpul audienţei, senatorul John A. Cassara a transmis că subiectul valutelor virtuale este interesant:

“Mă bucur că mi-am început cariera mai de mult, deoarece nu ştiu ce aş face în privinţa valutelor digitale […] Sunt ceva foarte, foarte provocator […] Cred că dacă analizaţi numerele, acestea sugerează astăzi că valutele virtuale reprezintă doar o mică ameninţare. Nu ar fi în regulă să spunem că acelaşi lucru se va întâmpla şi peste 5 – 10 ani. Ne aflăm la o intersecţie şi va fi foarte, foarte interesant de văzut ce va urma”.

Conform unor rapoarte anterioare, Casa Albă monitorizează atent monedele digitale, ceea ce ar fi echivalent cu şi mai multe tentative de a legifera primul sistem monetar descentralizat al lumii. Şi odată cu implicarea sporită a Wall Street-ului, dar şi cu expunerea intensă din media, nu este de mirare că guvernele încearcă din ce în ce mai mult să reglementeze banii digitali.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...