Loading Posts...

SegWit2x și posibilitatea de a avea trei tipuri de Bitcoin

Agreementul de la New York ar putea rezolva problemele de scalabilitate, dar în același timp ar putea da naștere încă unui tip de Bitcoin, anunță CoinTelegraph.

Înțelegerea s-a finalizat cu aprobarea planului pentru SegWit2x. După implementarea update-ului Segregated Witness ar urma o nouă bifurcare hard în noiembrie care ar dubla dimensiunile blocurilor.

Deși mișcarea pare una rațională, SegWit2x este de fapt un compromis. Și ca în orice situație de compromis, niciuna dintre părți nu va primi în totalitate ce își dorește.

Un compromis neobișnuit

SegWit2x este cu siguranță un compromis ieșit din comun. Pe de o parte, adepții blocurilor cu dimensiuni mari trebuie să își exprime acordul pentru activarea Segregated Witness. Astfel, ei trebuie să aibă încredere în cealaltă tabără – mai precis în faptul că susținătorii de SegWit vor oferi și ei ulterior suport pentru mărirea blocurilor.

Pe altă parte, este posibil însă ca după implementarea Segregated Witness, facțiunea SegWit să nu se țină de cuvânt și să nu se mai mărească dimensiunea blocurilor.

În acest caz, minerii care sunt adepții blocurilor mari ar putea merge înainte cu bifurcarea hard, similar evenimentului de pe 1 august.

O astfel de rupere a rețelei ar putea aduce prejudicii mult mai mari decât Bitcoin Cash, întrucât de data aceasta majoritatea minerilor ar fi de acord.

În plus, chiar și minerii minoritari care nu agrează blocurile mari ar putea de asemenea să susțină bifurcarea, datorită promisiunii efectuate în cadrul agreementului de la New York.

Jameson Lopp, inginer de soft la companiea BitGo, a postat următorul mesaj pe Twitter:

“Deeeeeci, din moment ce avem două tipuri de Bitcoin, mulțumită Bitcoin Cash, se va mai implementa și SegWit2x? Astfel o să avem chiar trei tipuri de Bitcoin…”.

Înapoi în evul mediu

Situația actuală a rețelei Bitcoin ne aduce aminte de perioada din evul mediu în care a avut loc schisma Bisericii Catolice, care s-a datorat divergențelor referitoare la autoritatea Papei.

O parte majoritară din Europa considera că un Papă care se bucura de susținerea cardinalilor francezi avea autoritate, iar restul Europei credea că Papa din Italia era cel legitim.

În încercarea de a rezolva această schismă și de a reunifica Biserica, teologii de pe tot continentul au convocat un sinod ecumenic care s-a ținut la Pisa. Consiliul din Pisa a ordonat ambilor Papi să abdice urmând ca ulterior să fie ales un Papă nou.

Din nefericire, niciunul dintre Papi nu a abdicat, ceea ce a dus la situația în care fiecare din cei trei Papi susținea că el este alesul. Problema a fost rezolvată abia peste 39 de ani, când conducătorul Imperiului Roman a adoptat o rezoluție de forță.

Mark Twain a spus la un moment dat că “istoria nu se repetă, dar rimează”. Ar putea viitorul Bitcoinului să semene cu schisma Bisericii Catolice? Dacă da, oare cum se va rezolva această criză?

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...