Loading Posts...

SegWit2x a murit! Trăiască Bitcoin!

segwit2x_anulare

Lovitură de teatru în lumea crypto! Organizatorii SegWit2x au anunțat aseară că anulează proiectul!

Într-un email trimis listei de mailing SegWit2x, Mike Belshe, unul dintre organizatori a transmis că bifurcarea nu va mai avea loc datorită faptului că nu s-a ajuns la un consens majoritar, citează Bitcoin Magazine:

“Chiar dacă noi credem cu tărie în nevoia de blocuri mai mari, există altceva mult mai important în care credem: să păstrăm comunitatea unită. Din nefericire, am constatat că nu am ajuns la un consens majoritar de această dată”.

mail_mike_belshe_segwit2x

Agreementul de la New York a fost realizat de un grup de companii Bitcoin, în mai 2017. Inițiativa i-a aparținut lui Barry Silbert, CEO-ul Digital Currency Group. Proiectul s-a numit “SegWit2x” și urma să combine activarea update-ului Segregated Witness cu o bifurcare hard care ar fi dublat dimensiunile blocurilor. Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc săptămâna viitoare.

Această bifurcare a fost însă foarte contestată. Drept urmare, în timp ce unii adepți s-au retras din agreement, developerii, utilizatorii, unele organizațiicomunitatea în general – au transmis public că sunt împotriva acestui demers. Pe măsură ce se apropia data de lansare, a devenit tot mai evident că SegWit2x ar fi dat naștere unei noi criptomonede, proiectul eșuând total în tentativa de a fi un upgrade al protocolului Bitcoin.

Bitcoin și SegWit2x au ajuns la final

Într-un final și-a dat seama și Belshe de monstruozitatea pe care a creat-o:

“Dacă am avansa cu acest plan, am scinda comunitatea și am afecta dezvoltarea Bitcoin. Nu am intenționat niciodată acest lucru”.

Emailul lui Belshe a fost trimis în numele mai multor susținători ai SegWit2x: Wences Casares – CEO-ul Xapo, Jihan Wu – CEO-ul Bitmain, Jeff Garzik – CEO-ul Bloq, Peter Smith – CEO-ul Blockchain și Erik Voorhees – CEO – ShapeShift. Într-o postare pe blog care a avut loc chiar înaintea trimiterii emailului de către Belshe, Stephen Pair – CEO-ul BitPay a solicitat și el ca bifurcarea să nu mai aibă loc.

Deși bifurcarea hard ar mai putea fi totuși realizată de restul semnatarilor agreementului de la New York, sunt șanse mici să mai continue cineva acest plan.

Belshe a transmis la final că mărirea blocurilor va fi totuși necesară în viitor:

“Pe măsură ce comisioanele cresc, credem că la un moment dat va fi evidentă nevoia de mărire a capacității rețelei. Când se va întâmpla acest lucru, sperăm că membrii comunității se vor uni pentru găsirea unei soluțiii care ar putea fi eventual mărire dimensiunii blocurilor”.

Ce părere aveți despre anularea SegWit2x? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

4
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Show 2 comments

November 9, 2017
0

Deci rămâne de văzut ce se mai întâmplă în viitor

November 11, 2017
0

Să sperăm că nu mai revin aceiași oameni în peisaj cu interesele lor strâmbe.

Leave a Reply

Loading Posts...