Loading Posts...

SegWit2x, înger și demon pentru prețul Bitcoin

bitcoin_pret_influentat_de_anularea_segwit2x

După un nou ATH determinat de anularea SegWit2x, prețul Bitcoin scade subit cu 1000$.

Un nou maxim istoric, urmat de o scădere bruscă

Așa cum am anunțat anterior, Mike Belshe, CEO-ul companiei BitGo și lead al proiectului SegWit2x, a comunicat ieri faptul că bifurcarea hard SegWit2x nu va mai avea loc.

bitcoin_ath_segwit2x_anulare

Conform CryptoCoinsNews, prețul criptomonedei a crescut ulterior anunțului până la un nou maxim istoric: 7776$. La exchange-ul Bitfinex, prețul de tranzacționare a fost de 7899$. Însă imediat a apărut o depreciere, care a scăzut valoarea Bitcoin până la 6977$. Procentual, corecția de preț a fost de 12%.

Piața încearcă să își revină

Fluctuațiile rapide indică un potențial conflict între impactul pe termen scurt și impactul pe termen lung al anulării SegWit2x. Bifurcarea ar fi dus la apariția a două Blockchain-uri, iar din rivalitatea celor două criptovalute ar fi rezultat doar evenimente neplăcute. Serviciile Bitcoin ar fi fost grav afectate, iar utilizatorii ar fi riscat să își piardă fondurile datorită lipsei protecției la replicare sau datorită altor exploituri.

Faptul că Bitcoin a reușit să evite ruperea rețelei va determina pe termen lung apariția taurilor și de asemenea îi va încuraja pe “hodleri”.

Totuși, unii analiști sunt de părere că tocmai amenințarea apropierii de data lansării SegWit2x a fost cauza din care prețul a urcat atât de mult în ultima perioadă, iar de aici a crescut și cota de piață. Practic, analiștii susțin că hodlerii, care așteptau să primească extra monede B2X, au instat și mai mult pe acumularea de Bitcoin. De aici a rezultat o lichiditate mai scăzută și ca urmare prețul criptomonedei a urcat. Acum, după ce bifurcarea a fost anulată, hodlerii pot transfera o parte din capital în altcoini.

Aprecierea până la maximul de 7899$, corecția până la 6977$ și recuperarea până la valoarea actuală de 7189$ reprezintă un conflict între traderi – care se concentrează pe profituri pe termen scurt – și investitori – care se axează pe câștiguri pe termen lung. Volatilitatea va continua să predomine până când piața se va stabiliza după anularea SegWit2x.

Ce părere aveți despre anularea SegWit2x? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

3
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...