Loading Posts...

SegWit2x a fost lansat

segwit2x_a_fost_activat

Așa cum Gazeta Bitcoin a anunțat înainte de Crăciun, bifurcarea hard SegWit2x a luat naștere joi, 28 decembrie, la blocul 501.451, dar are parte de foarte puțini susținători.

SegWit2x a fost activat

Pe 27 decembrie, prețul SegWit2x (B2X) futures crescuse la peste 1200$. Totul a fost posibil datorită numărului mare de oameni care au fost confuzați de numele bifurcării, aceștia crezând că a fost reluat proiectul inițiat de Jeff Garzik, care fusese anulat în noiembrie. Actuala bifurcare nu are însă nicio legătură cu proiectul lui Garzik.

În spatele B2X se află niște dezvoltatori a căror experiență este cel puțin discutabilă. Conform CCN.com, lead-ul proiectului este Jaap Terlouw, dar acesta nu a avut până acum nici în clin nici în mânecă cu tehnologia Blockchain. Donna Khyuz este un alt membru al proiectului, dar nu are profil de LinkedIn. În schimb, are un profil nou de Instagram, unde se intitulează “Crypto developer, ICO & Blockchain expert”. Anterior avusese însă un alt profil, unde scria că este “Model, dansatoare, actriță, femeie de afaceri”. În afara lor mai există un membru, de asemenea fără experiență în domeniu. Doi noi membri au fost adăugați recent, ambii neinițiați în crypto. Strigător la cer este însă faptul că pe lista membrilor echipei a fost adăugat și numele analistului Sairam Jetty, fără permisiunea acestuia. La scurt timp Jetty a fost șters de pe site.

Protocolul în sine este bizar, printre modificări fiind incluse algoritmul X11 și contractele smart. În plus, noul SegWit2x aduce blocurile la mărimea de 4MB, desi proiectul inițial propunea blocuri de 2MB.

Utilizatorii și-au dat seama rapid că este vorba doar de un alt scam și, ca urmare, prețul B2X futures s-a prăbușit până la 237$. Cantitatea tranzacționată este de asemenea una mică: 5.3 mil. USD în ziua lansării și 3.3 mil. USD în ultimele 24h.

volume_tranzactionate_b2x

Serviciile crypto evită B2X

Lipsa de susținere din partea exchange-urilor arată că B2X va avea viață grea, chiar și dacă nu ar fi un scam.

Nici minerii nu s-au înghesuit să lucreze pe noul lanț, în pofida faptului că developerii au oferit un mining pool dedicat.

În ceea ce privește portofelele, FreeWallet este singurul furnizor mai credibil dintre toți cei care au confirmat că vor susține noua criptovalută. Trezor, unul dintre cele mai populare portofele hardware, a afirmat răspicat că nu va susține bifurcarea, întrucât aceasta pare “un scam preminat”.

Dacă bitcoinerii doresc totuși să interacționeze cu noua monedă digitală, trebuie să fie foarte precauți. Este de evitat importarea cheilor private într-un portofel B2X înainte de a se muta toate fondurile BTC într-o altă adresă.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...