Loading Posts...

Șeful Twitter: Bitcoin va deveni unica valută a lumii

jack_dorsey_ceo_twitter-square

Jack Dorsey, CEO-ul Twitter și Square, este extrem de optimist față de viitorul Bitcoin. În opinia lui Dorsey, “părintele criptovalutelor” va fi singura monedă din lume în cel mult 10 ani.

Recent, Dorsey a declarat pentru The Times că “Lumea va avea o singură valută. Internetul va avea o singură valută. Eu cred că aceasta va fi Bitcoin”, citeaza BitcoinMagazine.com.

Dorsey își exprimă optimismul într-o perioadă în care mai multe organe de reglementare afirmă că Bitcoin și banii virtuali “nu sunt foarte importanți”. Chiar și la summitul G20 din Argentina a fost exprimată ideea că momentan “nu este necesară reglementarea” monedelor digitale.

Totuși, s-a solicitat statelor membre să înainteze propuneri de reglementare până în iulie 2018. Astfel, chiar dacă nu vom asista la schimbări pe termen scurt, sunt șanse mari ca acestea să apară la vară.

Subiectul crypto a fost totuși unul fierbinte în cadrul summitului, dar s-a decis ca pentru o perioadă lucrurile să rămână la stadiul actual.

Chiar și criticii vocali, cum ar fi Mark Carney – guvernatorul Băncii Angliei, au revenit la sentimente mai bune. Carney a afirmat în dese rânduri că banii virtuali sunt utilizați în scopuri ilicite. Acesta a publicat o scrisoare în care a explicat că valutele digitale nu prezintă riscuri pentru stabilitatea financiară, deoarece ele dețin doar un procent neînsemnat din totalul tranzacțiilor la nivel global.

În prezent, Dorsey crede că Bitcoin nu are forța de a acapara piața financiară și, totodată, îi lipsește ce-i trebuie pentru a deveni o valută “viabilă”. În cadrul unui interviu, șeful Twitter a spus că Bitcoin este “lent” și “costisitor”. Mai degrabă companiile care procesează plăți – cum ar fi Square – pot face ca Bitcoin să poată fi utilizat de afaceriști, estimează Dorsey.

În plus, Dorsey susține că noile tehnologii contribuie la consolidarea Blockchain-ului, iar acest lucru va facilita pe termen lung accesul publicului la Bitcoin.

Omul de afaceri este de părere că hodl-erii moderni de BTC nu sunt interesați de cheltuirea monedelor. În schimb, ei fac tot posibilul să le păstreze cât mai mult timp posibil, în eventualitatea creșterii prețului. Acest aspect, alături de volatilitatea criptovalutei, comisioanele mari și adopția scăzută în rândul comercianților au împiedicat Bitcoin să ajungă acolo unde merită să fie cu adevărat.

Totuși, Dorsey este sigur că într-un viitor apropiat Bitcoin va fi utilizat la toate achizițiile zilnice – de la cafea și până la o vizită la frizer.

În trecut, Dorsey a mai spus despre Bitcoin că reprezintă nivelul următor pentru finanțele lumii, iar compania Square a publicat o ilustrație în care niște copii discută despre avantajele criptovalutei.

În altă ordine de idei, Twitter a comunicat recent că va adopta măsuri similare celor luate de Google și Facebook în privința reclamelor crypto. Pe scurt, le va interzice. Rețeaua de socializare a decis să intre în lupta împotriva țepelor și a companiilor fantomă, contribuind astfel la deschiderea drumului pentru Bitcoin. La fel ca în cele două situații precedente, Moneda Internetului a înregistrat o scădere – de 700$ – dar și-a revenit ulterior.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...