Loading Posts...

SEC închide un ICO, iar CFTC investighează Bitfinex și Tether; ambele agenții vor fi audiate în cadrul următoarei ședințe a Senatului S.U.A.

sec_cftc_bitfinex_tether

Conducătorii agențiilor americane Securities and Exchange Commission (SEC) și Commodity Futures Trading Commission (CFTC) vor discuta despre criptovalute în cadrul următoarei ședinte a Senatului S.U.A., care va avea loc săptămâna viitoare.

Conform CoinDesk, Senatul american se va întruni pe 6 februarie la ora 10 EST (ora 19 în România), iar șefii SEC și CFTC – Jay Clayton și J. Christopher Giancarlo – vor depune mărturie. Audierea celor doi fusese anunțată anterior de publicația The Hill.

Audierea, numită “Valute virtuale: rolul de supraveghetor jucat de Securities and Exchange Commission și Commodity Futures Trading Commission” – vine într-o perioadă de activitate intensă a celor două agenții.

SEC a dat în judecată recent mai multe ICO-uri pentru activități frauduloase și chiar a închis ICO-ul Arise Bank. Între timp, CFTC a demarat o anchetă care vizează exchange-ul crypto Bitfinex, dar și compania-soră Tether, care a lansat controversata monedă digitală cu același nume.

Audierea de 6 februarie survine unui editorial publicat de Wall Street Journal, în care atât Clayton cât și Giancarlo au tras semnale de alarmă asupra fenomenului crypto.

Ședința de săptămâna viitoare va putea fi urmărită și live pe Internet.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

4
WowWow
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...