Loading Posts...

SEC continuă lupta împotriva ICO-urilor

sec_trimite_citatii

Agenția americană SEC a demarat campania prin care vrea să curețe ecosistemul crypto de afaceri ilicite. Provocarea este uriașă, dacă ne gândim la toate aspectele de care trebuie ținut cont. După mișcările anterioare (relatate de Gazeta Bitcoin aici și aici), SEC a trimis zeci de citații pentru ICO-uri.

Mulți sunt bucuroși de mișcările demarate de SEC. Din punct de vedere legal, agenția procedează cum trebuie, chiar dacă cei implicați în industria ICO-urilor nu sunt prea fericiți de turnura lucrurilor. Este limpede însă că SEC este preocupată de ICO-uri și de posibilele aspecte ilegale ale acestor proiecte.

În ultimele luni am asistat la lupta dusă de SEC împotriva ICO-urilor ilicite. Ca urmare, tranzacțiile cu respectivele monede au fost sistate, chiar dacă există posibilitatea ca unele să revină în peisaj. Cei implicați în proiecte ICO nu pot răsufla ușurați însă, întrucât agenția merge mai departe.

Mai precis, SEC emite citație după citație, fiind vizate toate companiile care emit ICO-uri, informează TheMerkle.com. Mai mult, ancheta nu cuprinde doar aceste firme, ci și platformele de trading unde se tranzacționează respectivele monede digitale. Scopul este de a alinia toate ICO-urile la regulile la care se supun și titlurile de valoare. Rămâne de văzut însă dacă această țintă poate fi atinsă.

Este evident că în prezent industria titlurilor de valoare este incompatibilă cu ICO-urile. Și asta deoarece infrastructura nu a fost concepută pentru monede digitale, dar și pentru că nu are cum să respecte normele de conformitate. Cât timp această problemă va persista, industria ICO-urilor nu are cum să avanseze în S.U.A., și probabil nicăieri în lume. Este o situație îngrijorătoare, dar SEC intenționează să rezolve totul.

Chiar dacă emiterea de citații pare o măsură severă, ea este totodată una necesară, conform reprezentanților SEC. Se dorește în continuare închiderea tuturor companiilor care încalcă legislația referitoare la titlurile de valoare. Momentan nu se știe precis numele firmelor citate, dar se pare că numărul lor este impresionant.

Până când entitățile care emit ICO-uri se vor alinia la standardele impuse de SEC, această mișcare cu siguranță va continua. Și cum multe din aceste monede se tranzacționează pe piețe secundare care nu se află în sfera de competență a agenției, va fi interesant de urmărit cât de departe vor ajunge citațiile. Este clar însă că ICO-urile sunt nevoie să respecte regulile SEC. Cu toate acestea, companiile se mișcă cu viteza melcului în această direcție.

De asemenea, va fi  interesant de văzut ce se va întâmpla în viitor cu industria ICO-urilor la nivel global. Acțiunea de reglementare a acestei industrii poate fi de bun augur, chiar dacă au loc momentan multe divergențe. Dacă se vor lua și alte măsuri legale, rămâne de văzut. Orice este posibil, iar o posibilă rezoluție în aceasta speță poate apărea în funcție de deciziile luate de SEC în zilele și săptămânile următoare.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...