Loading Posts...

Scurt istoric despre BitcoinTalk și originea expresiei “to hodl”

BitcoinTalk este un forum unde entuziaștii în materie de Bitcoin și de altcoini pot schimba păreri. Este probabil cel mai cunoscut forum al comunității crypto.

Site-ul s-a lansat în 2009, când un Bitcoin valora o zecime de cent. De atunci, prețul a crescut de aproximativ 3.7 milioane de ori, titrează CoinTelegraph. La ora publicării articolului criptomoneda este cotată la 3676.77$.

Forumul este foarte util atât pentru începători, cât și pentru avansați și conține o secțiune în limba română. Mii de utilizatori au învățat de aici bazele lumii crypto, iar cei avansați au putut afla diverse procedee de fine tunning (în minat) pentru a-și mări profiturile. Gazeta Bitcoin vă recomandă să accesați cu încredere acest forum!

Mulțumiri dlui. Satoshi Nakamoto

BitcoinTalk a fost creat de Satoshi Nakamoto. Nimeni nu știe care este adevărata identitate a lui Satoshi, nici dacă este vorba de o persoană sau de un grup care a folosit acest preudonim.

Înainte de BitcoinTalk, Satoshi a folosit pentru discuțiile despre Bitcoin forumul SourceForge. Acesta nu mai există în prezent.

Profilul de pe BitcoinTalk al lui Satoshi poate fi vizualizat aici. Ultima oară când s-a logat a fost pe 13 decembrie 2010.

Acest post conține probabil ultimele lui cuvinte înainte de a dispărea definitiv:

“Ar fi fost frumos să atragem atenția, însă într-un alt context. WikiLeaks a lovit în cuibul de viespi, iar acum roiul se îndreaptă către noi”.

Statistici

Pe lângă povestea originală care se află în spate, forumul BitcoinTalk are și un număr semnificativ de membri.

Conform statisticilor oferite de site, există 1.1 milioane de utilizatori înregistrați, care au scris 21.7 milioane de articole. De la lansare, site-ul a avut peste 4.3 miliarde de vizite.

Numărul mediu de membri noi pe zi este de 403, iar paritatea bărbați – femei este de 4:1.

Design tradițional

BitcoinTalk.org a fost realizat cu ajutorul software-ului open source software SMF (Simple Machines Forum). De atunci s-au efectuat foarte puține modificări ale site-ului.

Pe Reddit circulă însă zvonuri conform cărora cei care administrează site-ul ar lucra la niște îmbunătățiri ale design-ului și securității.

Cele mai populare thread-uri

Cu peste 4.5 milioane de postări, “Altcoin Announcements” (Anunțuri Altcoini) este cel mai popular thread, urmat de “Bitcoin Discussion” (Discuții Bitcoin), cu 1.1 milioane de postări, iar pe locul trei se situează “Altcoin Discussion” (Discuții Altcoin), cu 0.98 milioane de postări.

Threadul “Altcoin Announcement” a crescut enorm în popularitate în 2017, datorită numărului foarte mare de ICO-uri noi din fiecare săptămână.

Originea expresiei “to hodl”

În lumea crypto, un “hodler” (păstrător) este un utilizator care nu își vinde criptomonedele.

Acest meme a apărut inițial în anul 2013, într-un post pe BitcoinTalk, unde un membru pe nume GameKyuubi a recunoscut că era băut și a scris “hodl” în loc de “hold”. De atunci, expresia a devenit virală.

Foarte mulți utilizatori o folosesc și în prezent, iar expresia reprezintă modul de abordare al tradingului pe long. Mai precis, fiecare ar trebui să analizeze bine piața înainte de a plasa investiții și, de asemenea, ar trebui să aibă și suficientă răbdare.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

3
HeartHeart
3
HahaHaha
1
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...