Loading Posts...

THE SATOSHI REVOLUTION – Ești o parte a revoluției sau o parte a războiului? (CAP. 7.3)

THE_SATOSHI_REVOLUTION – CAPITOLUL_7.3

– Articol de colecție –

Astăzi, Gazeta Bitcoin vă prezintă partea a treia din capitolul 7 al operei “The Satoshi Revolution”, cea mai recentă carte a scriitoarei Wendy McElroy. Lectură plăcută tuturor!

Fragmentul al XXXI-lea: Ești o parte a revoluției sau o parte a războiului?

Citeşte fragmentele anterioare aici.

The Satoshi Revolution: O revoluţie a aşteptărilor în creştere
Secţiunea a III-a: Descentralizare
Capitolul 7: Dinamica politică a descentralizării
de Wendy McElroy

La ce ne referim prin Revoluție (americană)? La Război? Asta nu a fost o parte a Revoluției. A fost doar un Efect și o Consecință. Revoluția a fost în Mințile Oamenilor, și asta s-a petrecut din 1760 până în 1775, de-a lungul a cincisprezece ani până când o picătură de sânge a căzut la Lexington.

John Adams to Thomas Jefferson

 

Revoluția și războiul se află la poli opuși. Revoluția este descentralizarea puterii de la o autoritate concentrată până la nivel de indivizi care cer să își controleze viețile. Războiul este centralizarea puterii într-un efort coercitiv și coordonat de către elitele care îi privesc cu atât dispreț pe oameni încât spun despre ei că nici nutreț nu merită.

Războiul asupra criptovalutei a fost declarat. El vine de la guvern și de la cei care cred că valuta digitală trebuie să fie făcută “respectabilă”, ceea ce mereu se traduce prin reglementare, care mereu se traduce prin faptul că oamenii merg la închisoare pentru că iau decizii asupra propriilor vieți. Autoritățile și cei care cred în autoritate vor să controleze averile altor oameni.

Parlamentul European votează pentru o reglementare viitoare a criptovalutelor”.

Exchange-urile crypto australiene sunt reglementate începând de astăzi”.

Banca centrală din Africa de Sud vrea să reglementeze criptovaluta”.

Războiul este în mișcare. Dar revoluția continuă. Criptovaluta, ca și presa scrisă, a fost o schimbare socială și politică a jocului. O uriașă fereastră a libertății s-a deschis pentru omul obișnuit care poate evita acum sistemul bancar central și guvernul care înșfacă averea și controlul social.

Multă confuzie înconjoară problema revoluției, pentru că aceasta a fost portretizată rău. Străzile baricadate, oamenii furioși, mașinile incendiate, conflictul cu armata… asta nu este revoluție. Violența poate reprezenta efectele și consecințele revoluției, dar schimbarea vine din inimile și din mințile oamenilor atunci când ei îmbracă o nouă idee. Revoluția nu este furie și disperare; ea este speranță și realizare. Descentralizarea nu poate fi înmânată, ca un cadou frumos, de la cei cu putere politică la cei care produc și sunt angrenați în viața zilnică. Puterea descentralizării crește din oamenii care înțeleg că drepturile umane primare nu sunt niciodată ceva pentru care să spui “mulțumesc!”. Ele sunt drepturi date la naștere.

John Adams a explicat unde poate fi găsită Revoluția Americană. “Înregistrările a treisprezece Legislații (coloniale), Pamfletele, Ziarele din toate Coloniile trebuie consultate, din acea Perioadă […]”. Violența care a erupt în 1776 poate fi descrisă bine drept un Război Civil deoarece aproximativ o treime din populația coloniilor i-a sprijinit pe britanici. Războiul în sine nu a fost revoluție; într-adevăr, Războiul a întrerupt evoluția intelectuală care câștiga încet loialitatea oamenilor obișnuiți și poate a și produs o răsturnare socială nonviolentă. Cum ar fi arătat America acum dacă nu s-ar fi născut în sânge? Din fericire, ea s-a născut în hârtie de ziar mai mult decât în violență.

Explozia liniștită cauzată de Satoshi în 2008 a fost cât se poate de mult “o revoluție”. Cei care o numesc așa sunt deseori respinși ca fiind exagerați deoarece erupția criptovalutei nu se conformează cu imaginile străzilor baricadate și ale oamenilor care strigă “Porci de guvernanți!”. Schimbările sociale în crypto sunt în mare parte silențioase. Remarcile ca “Porci de guvernanți!” sunt lansate înspre un ecran de calculator în orele dimineții. Pionierii criptovalutei sunt departe de revoluționarii bombastici tradiționali, ca Che Guevara, ale căror portrete sunt tencuite pe zidurile națiunilor post-revoluționare. Satoshi însuși rămâne anonim. Este o revoluție nepretențioasă, simplă.

Pe lângă toate acestea, subiectul în discuție este legat de finanțe – cunoscut și cu numele de “câștiguri murdare” – și de când este asta un ideal suficient de mare pentru a merita o revoluție? Ar trebui să scrie pe banner “LIBERTATE, JUSTIȚIE”?

Ar trebui. Independența financiară este libertate și justiție. Abilitatea oamenilor de a face și de a păstra banii pe care-i câștigă este modul în care-și hrănesc copiii; este modul în care trec de la înfometare la bunăstare; averile le permit oamenilor să dețină pământul pe care calcă; câștigurile murdare transformă o adunare de străini într-o societate civilă care face comerț și nu război. Banii sunt motorul civilizației însăși pentru că nu este nimic mai important decât oamenii care se pot hrăni pe ei înșiși. Libertatea de exprimare, arta, literatura și toate celelalte realizări minunate ale omului vin după.

Revoluția criptovalutei ia custodia și managementul averilor din mâinile autorităților centrale, ca băncile centrale, și le returnează indivizilor. Aceasta este însăși returnarea libertății. Revoluția este și mai remarcabilă pentru că a fost atât de pașnică. Alelei, războiul începe.

Revoluția este descentralizare

Satoshi nu menționează descentralizarea în White Paper, care a fost un veritabil pivot în lansarea criptovalutei. Asta este ciudat. Descentralizarea prin distribuirea informației prin noduri este cheia libertății oferite de criptovalută. Gandhi a spus că “mijloacele sunt sfârșitul progresului”. Descentralizarea este libertatea care progresează. Descentralizarea este revoluția.

Fiecare revoluție de succes trebuie să răspundă la întrebarea “Care este scopul final?”. Dacă nu este niciun răspuns bun, atunci un sistem rău va fi înlocuit de un alt sistem rău. Revoluția Franceză care a răsturnat o monarhie coruptă a fost înlocuită de o “Comisie a Siguranței Publice” care a instituit ceea ce s-a numit “Domnia Terorii”. Revoluția lui Satoshi a finanțelor personale descentralizate trebuie să răspundă la întrebarea “Care este scopul final?”.

Întrebarea devine o problemă când oamenii încearcă să dea un răspuns. Adică atunci când ei încearcă să centralizeze răspunsul într-o singură propoziție. Cheia: nu există doar un răspuns, și nici nu ar trebui să fie doar un răspuns. Fiecare ființă umană trebuie să decidă pentru ea însăși. În capodopera “Human Action”, Ludwig von Mises a descris principiul Individualismului Metodologic la care se dizolvă toate colectivele presupuse: “Mai întâi trebuie să realizăm că toate acțiunile sunt realizate de indivizi. Un colectiv lucrează mereu prin intermediul unuia sau a mai mulți indivizi ale căror acțiuni au legătură cu colectivul ca sursă secundară […] Nu statul, ci călăul execută un criminal. Asta trebuie să înțeleagă cei îngrijorați de distincția dintre acțiunile călăului și cele ale statului […] Dacă cercetăm sensul diverselor acțiuni efectuate de indivizi trebuie să învățăm totul despre acțiunile unui colectiv întreg. Un colectiv social nu există și nu are nicio realitate în afara acțiunilor indivizilor membri”.

În final, revoluțiile nu sunt colective. Ele pot și ar trebui să fie reduse la unitatea primară: individul. Fiecare individ care refuză să se supună trebuie să-și răspundă la întrebările “de ce?” și “pentru ce?”. Răspunsurile nu pot fi colectivizate fără a distruge revoluția însăși. Inclusiv criptovaluta.

Războiul vine

Criptovaluta inversează trendul politic care centralizează puterea financiară asupra vieților oamenilor obișnuiți, în mâinile elitelor. Centralizarea puterii literalmente omoară omul obișnuit, de exemplu, prin război.

Faimosul economist austriac Murray Rothbard a descris lupta pentru libertate ca fiind Putere vs. Libertate. Poate fi numită și lupta dintre centralizare versus descentralizare. Este Regele versus Omul de rând.

Pentru unii, criptovalutele nu sunt nimic mai mult decât o schemă de a obține profituri. Așa să fie pentru ei. Dar oricine pune preț pe aspectul politic al criptovalutei ar trebui să se întrebe pe sine însuși: ești o parte a revoluției sau o parte a războiului?

– va urma –

Gazeta Bitcoin vă prezintă traducerea cărții scrise de Wendy McElroy exact în forma în care autoarea a publicat materialele pe site-ul News.Bitcoin.com.

Cum ţi s-au părut primele treizeci și unu de fragmente ale cărții? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

Sursa – News.Bitcoin.com

3
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...