Loading Posts...

Samsung va lansa pe piață dispozitive ASIC

samsung_asic

Gigantul sud-coreean a semnat un parteneriat cu o companie din China și a demarat “producția în masa” a echipamentelor de minat.

Samsung concurează cu Bitmain

Știrea a fost menționată inițial de publicația locală de știri The Bell, fiind preluată ulterior și de alte site-uri. Ar fi a doua mișcare ca magnitudine, Samsung fiind a doua multinațională după Kodak care va produce dispozitive ASIC. Compania americană a anunțat recent lansarea unei criptomonede noi, dar și a produselor ASIC.

Samsung intră pe această nișă într-o perioadă în care industria crypto trece printr-o perioadă tulbure în Coreea de Sud. Coincidență sau nu, decizia luată de Samsung a apărut în aceeași zi în care site-ul coreean de e-comerț WeMakePrice a semnat un parteneriat cu exchange-ul Bithumb.

The Bell citează că potrivit surselor, parteneriatul semnat de Samsung este o certitudine. Totuși, analiștii sunt sceptici în privința unei creșteri spectaculoase a cifrei de afaceri a companiei.

TSMC, cel mai mare producător de semicondutori din lume, care alimentează cu chip-uri și pe Bitmain, este de părere că această competiție în domeniul echipamentelor de minat este bine-venită.

Asic alcătuit din telefoane Samsung Galaxy S 5

smartphone_asic

La finalul lunii octombrie 2017, Samsung și-a exprimat primele intenții față de domeniul crypto în cadrul conferinței developerilor de la San Francisco. Coreenii au etalat atunci un produs experimental la care nu s-ar fi gândit nimeni.

Era vorba de un “rig” de minat construit din niște telefoane vechi Galaxy S5 și alte piese. Produsul a fost considerat unul “inovativ”, dar nu a intrat ulterior în linia de producție.

“Această platformă inovativă reprezintă o modalitate prin care vechile telefoane Galaxy pot fi utilizate în continuare, dar pentru alt scop. Astfel, dispozitivele pot deschide ușile unor posibilități noi, iar valoarea acestora se menține, în loc să fie uitate într-un sertar sau aruncate”, afirma la vremea respectivă purtătorul de cuvânt al Samsung.

Între timp, anunțul celor de la Kodak legat de minat a stârnit doar o imensă deziluzie. Echipamentele hardware au avut parte, în general, doar de publicitate negativă. Analiștii au estimat că este posibil ca utilizatorii chiar să piardă bani de pe urma respectivelor dispozitive.

Totuși, acțiunile Kodak au crescut în valoare după lansarea veștilor legate de KodaK Coin și de minat, în pofida opiniei generale. La evenimentul CES care a avut loc recent la Las Vegas, jurnalistul Christ Hoffmann a spus despre mișcarea celor de la Kodak ca este “cea mai mare prostie pe care am văzut-o”.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...