Loading Posts...

S-a minat deja 80% din toată cantitatea de Bitcoin

cantitate_bitcoin

Data de 13 ianuarie este importantă pentru comunitatea Bitcoin, pentru că s-a atins o borna de 16.8 mil. BTC minați, ceea ce reprezintă 80% din toată cantitatea care va fi disponibilă. Până la minarea tuturor celor 21 milioane de criptomonede au mai rămas doar 4.2 mil. BTC.

Bitcoin a fost conceput pentru a avea un număr total de 21 de milioane de unități. Acest lucru a fost specificat de Satoshi Nakamoto în 2008, în white paper-ul proiectului. scopul acestei cantități limitate era de a face ca moneda să fie rară și greu de obținut. Astfel, cu cât se minează mai multe criptomonede, cu atât va exista și mai multă raritate pe piață.

În teorie, raritatea generează cerere, iar cererea crește valoarea monedei. Odată ce va fi minat și ultimul Bitcoin, va fi și mai greu de obținut această valută, iar valoarea ei va fi și mai mare.

Minerii primesc în prezent o recompensă de 12.5 BTC pentru fiecare bloc minat, dar protocolul înjumătățește această răsplată la fiecare 210.000 blocuri minate, sau la aproximativ patru ani. Procesul se numește halving. În funcție de hashrate, următorul halving va avea loc la începutul lui iunie 2020, când recompensa se va diminua la 6.25 BTC pentru fiecare bloc minat.

Însă nu toate criptovalutele se minează. În cazul unora, toată cantitatea este disponibilă încă de la început, monedele digitale fiind lansate în circulație toate deodată, astfel că este imposibil procesul de minat. Altele nu se lansează în circulație, deși sunt de asemenea disponibile în totalitate încă de la început.

În cazurile de mai sus se numără Ripple, IOTA, NEM, NEO, Qtum, Omisego, Lisk, Stratis, Waves sau EOS.

Scepticii au spus că este totuși posibil să se marească numărul de 21 milioane unități BTC, în cazul unui atac 51%. Până acum însă, așa ceva a fost nerealizabil în cazul Bitcoin.

Cel mai recent atac 51% a avut loc în august 2016, ținta fiind un altcoin numit Krypton, care era construit având Ethereum la bază. De atunci, nu s-a mai înregistrat un astfel de atac.

În prezent, Bitcoin are o depreciere de aproximativ 50%, tranzacțiile fiind efectuate la un preț de aproximativ 10.000$ pentru un BTC.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

3
HeartHeart
1
SadSad
1
WowWow
0
HahaHaha
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...