Loading Posts...

S-a încheiat prima tranzacție imobiliară pe Blockchain. Ce urmeaza?

tranzactie_imobiliare_blockchain

Vermont a început să folosească tehnologia Blockchain pentru înregistrarea tranzacțiilor imobiliare. Alte state se vor alătura în curând.

Vermont testează tehnologia Blockchain pentru tranzacțiile imobiliare

ZeroHedge.com informează, în baza surselor oferite de Propy.com, faptul că orașul South Burlington (din Vermont, S.U.A.) tocmai a devenit un lider global al tehnologiei Blockchain, după ce a înregistrat primul contract imobiliar bazat integral pe Blockchain.

Se pare că tranzacția a avut loc în octombrie 2017 și a fost utilizat registrul distribuit al Ethereum.

Natalia Karayaneva, CEO la Propy a transmis că “Este doar începutul. Prin această tranzacție am deschis drumul spre Blockchain unei piețe de 217 bilioane de dolari. Primul pas va fi în Ucraina, dar anul viitor intenționăm să efectuăm astfel de tranzacții și în California, Vermont și Dubai, prin intermediul monedelor PRO” (n.r. moneda digitală emisă de Propy).

Știrea a fost preluată ulterior și de Business Insider.

Informatorul de la Propy, care și-a păstrat anonimatul, a adăugat: “Fiind făcut deja primul pas, va fi mult mai ușor pentru celelalte 49 de state. Mai mult, Arizona și Colorado sunt următoarele“.

Desigur, există multe întrebări, dar timpul va aduce cu siguranță și răspunsurile așteptate.

Implicații

În primul rând nu poate fi vorba de o surpriză. Registrul distribuit este ideal pentru tranzacțiile imobiliare. Acestea au un volum scăzut, dar sunt de valoare mare. În schimb, înregistrarea vânzărilor de bomboane pe Blockchain nu ar fi deloc practică. Și asta pentru că Blockchain-ul nu scalează.

În al doilea rând, nu se schimbă nimic în ceea ce privește viitorul criptovalutelor. La un moment dat vor exista doar monede digitale, chiar dacă vor fi emise de guverne, și nu Bitcoin sau Ethereum.

În sfârșit, probabil că zeci de afaceri vor dispărea de pe piață, sau nu vor mai continua în forma în care le cunoaștem acum. Să ne gândim de exemplu doar la sistemul de asigurări.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...