Loading Posts...

Rusia încearcă să evite sancțiunile economice cu ajutorul CriptoRublei

criptorubla

Sergei Glazyev, consilierul economic al lui Vladimir Putin, a declarat în cadrul unei ședințe de guvern că prin intermediul CriptoRublei se pot evita sancțiunile economice impuse asupra Rusiei. Guvernanții au însă părerile împărțite când vine vorba de emiterea unei monede digitale naționale.

CriptoRubla ar fi în esență o rublă digitală, adică o criptovalută emisă de guvern, acceptată ca metodă legală de plată.

Conform Financial Times, citat de CoinTelegraph, Glazyev a trasmis că o astfel de moneda digitală poate ajuta statul slav să eludeze sancțiunile impuse din Vest:

“Acest instrument poate fi foarte util statului. Putem stabili niște aranjamente cu partenerii din toată lumea, fără a mai fi afectați de sancțiuni”.

Părerile sunt împărțite

Glazyev privește pozitiv CriptoRubla, însă de-a lungul timpului opiniile membrilor guvernului au fost oscilante.

În cadrul unei ședințe de guvern de la data de 28 decembrie, în care s-a discutat despre reglementarea valutelor digitale în Rusia, oficialii de la Kremlin au privit foarte negativ CriptoRubla, citează agenția TASS.

Atât ministrul de finante, Alexey Moiseev, cât și guvernatorul Băncii Centrale, Olga Skorobogatova, au declarat că nu văd vreun motiv întemeiat pentru a emite o monedă digitală națională.

Cu toate acestea, în iunie 2017, Skorobogatova spunea că “Vom avea cu siguranță o monedă virtuală națională, deja lucrăm la așa ceva”.

O întrebare veche

Guvernul din Rusia discută despre posibilitatea lansării unei monede digitale încă din 2015. Prima mențiune asupra subiectului a avut loc atunci când exchange-ul rusesc Qiwi a venit cu ideea unei monede naționale numite “BitRublă”.

Duma de Stat are un grup care lucrează în mod oficial la riscurile asociate cu criptovalutele și la reglementarea acestora în Rusia. Chiar dacă în trecut s-a pus problema interzicerii monedelor digitale, se pare că autoritățile preferă acum să le reglementeze.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...