Loading Posts...

Rusia ar putea interzice minatul de Bitcoin în spaţiile de reşedinţă

CryptoCoinNews anunță că Rusia ar putea interzice minatul în spațiile rezidențiale, aici intrând apartamentele sau duplexurile. Decizia se va lua de către o organizație sprijinită de stat.

Agenția de știri Russia Today transmite că autoritățile vor discuta posibilitatea de a interzice fermele de minat de apartament. Subiectul va fi analizat la următoarea întâlnire a Consiliului Prezidențial, care se va susține pe Internet.

În spatele acestei tentative se află Ilya Massukh, președintele Fundației Democrației Informaționale, o organizație non-profit a guvernului, care administrează printre altele și platformele online pe care se pot înregistra petiții.

Massukh, care este de asemenea și membru al Consiliului Prezidențial, va propune interdicția din cauza consumului de electricitate al apartamentelor, care în opinia lui este unul neadecvat. El a afirmat și că minatul înseamnă să te joci cu focul, datorită căldurii generate de echipamentele de minat.

Într-un interviu acordat către Russia Today, Massukh a declarat:

“Electricitatea din blocurile de apartamente nu poate susține un asemenea consum; sistemele de ventilare nu sunt capabile să lucreze cu atât de multă căldură. Ar putea izbucni incendii”.

Discuțiile despre această interdicție apar într-o perioadă în care ministrul de finanțe al Rusiei încearcă să țină Bitcoinul departe de adopția publicului, el având în vedere și unele reglementări care ar permite “doar investitorilor calificați să vândă și să cumpere” Bitcoin de la exchange-uri.

Massukh este de asemenea circumspect în privința minatului de Bitcoin, mai ales din cauza că Rusia își tot schimbă poziția față de legalizarea minatului și adopția criptovalutelor. Anul trecut de exemplu, Ministerul de Finanțe a emis un draft de lege prin care minerii și deținătorii de Bitcoin riscau o pedeapsă cu închisoarea de până la 7 ani.

“Bitcoinul nu este permis în țară”, a adăugat Massukh. “Drept urmare, criptomonedele minate ajung la exchange-uri externe. Statul rămâne cu risipa de electricitate, iar acest lucru este ineficient din punct de vedere economic”.

Într-un raport se menționează și faptul că o fermă de minat de apartament crește consumul de electricitate de 6-8 ori.

În timp ce autoritățile dezbat asupra legii care să interzică minatul de acasă, Avocatul Poporului încearcă să obțină 100 de milioane de dolari dintr-un ICO, bani cu care ar urma să se finanțeze un proiect de minat la scară națională. Costul electricității în Rusia este mai mic decât în China, țară în care se află majoritatea minerilor mari din toată lumea.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HahaHaha
0
HeartHeart
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...