Loading Posts...

Ross Ulbricht este mutat la închisoarea de maximă siguranță din Colorado. Acesta va face recurs la Curtea Supremă de Justiție

Autoritățile l-au transferat recent pe Ross Ulbricht la o închisoare de maximă siguranță din Florence, Colorado. Penitenciarul găzduiește pe unii dintre cei mai violenți criminali. Știrea a apărut în presă la scurt timp după ce instanța i-a respins fostului administrator al pieței Silk Road și ultimul apel.

Citește și Ross Ulbricht a fost transferat pe ascuns la o altă închisoare

Conform Bitcoin.com, Ulbricht se luptă acum pentru contestarea apelului la Curtea Supremă. Acesta a fost încarcerat în urmă cu patru ani și are de ispășit o pedeapsă de dublă închisoare pe viață plus 40 de ani.

Lyn Ulbricht, mama lui Ross, a declarat recent într-un interviu: “Astăzi se împlinesc patru ani de când Ross Ulbricht a fost închis. De curând a fost mutat de la închisoarea din New York la penitenciarul de maximă siguranță din Florence, Colorado, locație în care se află cei mai violenți criminali. Și nu din cauză că Ross ar fi violent, ci datorită pedepsei de dublă închisoare pe viață plus 40 de ani, fără posibilitatea de eliberare condiționată”.

Ulbricht nu este un deținut periculos

Familia acestuia este îngrijorată din cauza mutării. Deși instanța l-a condamnat pentru o infracțiune lipsită de violențe, judecătoarea Katherine Forrest îl consideră un criminal violent și periculos. Mama lui Ulbricht a transmis că oamenii i-au trimis zeci de scrisori judecătoarei, sperând să o determine să fie blândă în procesul lui Ross, însă fără niciun efect.

Între timp, Ulbricht va rămâne închis în locația de maximă securitate, dar intenționează să atace cu recurs ultima decizie a instanței.

Recurs la Curtea Supremă de Justiție

Lyn Ulbricht speră ca acest nou proces să fie în sfârșit unul echitabil pentru fiul ei, spre diferență de cele anterioare.

“Și noi și Ross ne punem toate speranțele în acest proces. Ne dorim să apară o rază de lumină după toate abuzurile sistemului de justiție. Sperăm acest lucru nu doar pentru Ross, cât și pentru mii de oameni și pentru familiile acestora, ale căror vieți au fost distruse”.

Pentru cei nefamiliarizați cu cazul, Ross Ulbricht a fost arestat pentru acuzația că ar fi fost administratorul celebrei piețe negre Silk Road. Piața de pe dark web permitea utilizatorilor să cumpere bunuri pentru care plăteau cu Bitcoin, bunuri printre care se numărau și droguri, arme sau alte obiecte periculoase. Totul a funcționat perfect până când FBI a inițiat o anchetă, inflitrându-se anumiți agenți în tentativa de a îl prinde pe administratorul site-ului. După arestarea lui Ulbricht, au apărut alte piețe negre, cum ar fi Silk Road 2.0, Silk Road 3.0 sau Alpha Bay.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
AngryAngry
1
SadSad
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...