Loading Posts...

Ross Ulbricht, dator vândut în urma dosarului Silk Road

Aflat în închisoare, Ross Ulbricht a depus o cerere de revendicare a milioanelor de dolari sechestraţi de autorităţi.

Citește și Ross Ulbricht a fost transferat pe ascuns la o altă închisoare

CoinDesk anunţă că la data de 29 septembrie judecătoarea Katherine Forrest e emis un ordin de sechestrare a sumei de 48 milioane de dolari, bani care vor intra în posesia statului. Aceste fonduri au fost puse sub sechestru de organele legii, care au capturat peste 144.000 BTC în cadrul anchetei asupra site-ului Silk Road. Site-ul funcţiona ca o veritabilă piaţă neagră şi utiliza Bitcoin ca formă principală de schimb. Ulbricht a încercat de atunci să intre în posesia fondurilor, însă în zadar.

Guvernul a organizat în 2014 prima licitaţie pentru vânzarea monedelor digitale, investitorul Timp Draper achiziţionând 30.000 BTC. Acesta a mai cumpărat la o licitaţie utlerioară alţi 2000 BTC. Ultima licitaţie a avut loc în noiembrie 2015.

De reţinut, suma de 48 milioane USD se va adăuga celor 180 milioane USD care i-au fost imputaţi lui Ulbricht drept cheltuieli de judecată la pronunţarea sentinţei. Ulbricht a fost găsit vinovat în februarie 2015 pentru acuzaţiile de trafic de stupefiante şi de atacuri cibernetice. În luna mai 2015 el a fost condamnat la închisoare pe viaţă, fără posibilitatea de eliberare condiţionată.

Confiscarea acestor bani este o altă lovitură pentru Ulbricht, al cărui proces la Curtea de Apel a fost respins. În luna mai, Curtea de Apel a respins plângerea lui Ulbricht, care invoca faptul că a avut parte de un proces inechitabil la prima instanţă. Motivarea instanţei a cuprins 139 de pagini şi a venit cu o pedeapsă suplimentară pentru fostul administrator al Silk Road.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
SadSad
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...