Loading Posts...

Roger Ver, un evanghelist al Bitcoinului, anunță încă o bifurcare

Bitcoin se pare că se va confrunta cu altă bifurcare în noiembrie, deoarece minerii și developerii nu par să ajungă la un consens cu privire la scalare. Anunțul a fost transmis de Roger Ver, investitor și CEO la Bitcoin.com, citează Bloomberg.

În urmă cu câteva săptămâni un grup de mineri s-a despărțit de lanțul original, dând naștere unei monede noi – Bitcoin Cash. Roger Ver, supranumit “Iisus al Bitcoinului” pentru dedicația sa față de criptomonedă, anticipează o a doua bifurcare în 2017.

Popularitatea monedei a dus însă și la congesții în rețea, intervalele de procesare a tranzacțiilor și comisioanele fiind extrem de mari. Dezabterile pentru rezolvarea acestor probleme au scindat comunitatea în două. Unii au propus să intre mai multe tranzacții în fiecare bloc, iar alții au propus să se elimine anumite informații inutile din rețea.

La începutul lui august, când Bitcoin Cash s-a desprins de lanțul principal, Bitcoin s-a devalorizat subit cu 6.8% în decurs de două zile, iar zvonurile spun că în spatele acestei scăderi s-au aflat investitorii în BCH. Ulterior prețurile au crescut, până la valori record, atingând un maxim istoric de aproape 5000$. Ulterior a intrat și China în scena, anunțând interezicerea ICO-urilor și închiderea exchange-urilor, iar prețul a scăzut iarăși cu 20%.

“Imi place mai mult Bitcoin Cash, este mai adecvat decât versiunea originală”, a declarat Ver pentru Bloomberg. “Probabil că va mai urma o scindare între lanțul original și SegWit2x. Aceasta însă mie imi va oferi și mai multe criptomonede, pe care le pot vinde pentru a cumpăra Bitcoin Cash”.

În cazul în care bifurcarea chiar va avea loc, se va crea o noua versiune a monedei digitale, iar piața va fi iarăși dominată de panică. Dacă în prezent avem două monede Bitcoin, este posibil ca, în viitor, să avem chiar trei. SegWit2x este o propunere de compromis, care va rezolva problemele apărute din cauza numărului mare de tranzacții.

Bitcoin Cash – care a apărut din cauza unor mineri doritori de blocuri cu dimensiuni mai mari – acesta fiind mai util însă, deoarece poate fi mutat mai rapid și mai ieftin decât alte criptovalute, a mai adăugat Ver. O parte din casele de exchange și din furnizorii de portofele au anunțat că vor oferi suport pentru noua criptomonedă. În timp ce alții, care nu au oferit nicio informație în acest sens, au mărit și mai mult incertitudinea pe piață, în ceea ce privește Bitcoin Cash.

Deși a adoptat timpuriu Bitcoinul, Roger Ver a stârnit multe controverse când a îmbrățișat Bitcoin Cash.

Referitor la situația din China, Ver a adoptat o poziție fermă, spunând că industria se va muta în alte locații. Și asta în condițiile în care cei mai mulți mineri se află în statul asiatic.

“Singura cale de a opri Bitcoinul este de a închide tot Internetul, în toată lumea și de a îl ține închis. Dar nici măcar China nu poate realiza acest lucru”, a conchis Ver.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
SadSad
2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...