Loading Posts...

Retrospectiva crypto a anului 2017

retrospectiva_crypto_2017

Ne aflăm în primele clipe ale anului 2018! Este primul Revelion trăit de Gazeta Bitcoin! Și, unde ne-am simți mai bine, decât alături de voi, cititorii noștri?

Însă ziua este specială pentru Gazeta Bitcoin și din alt motiv. Astăzi împlinim șase luni de la lansare!

Ce am realizat în tot acest timp, care pare scurt în viața reală, dar este cât o eternitate în rapida lume crypto?

În primăvara lui 2017, doi vechi prieteni, entuziaști ai IT-ului, s-au întâlnit să mai povestească. Și dintr-una-ntr-alta au ajuns la subiectul crypto. Și fiind amândoi pasionați, au decis să lucreze împreună la acest proiect minunat, numit Gazeta Bitcoin.

Însă până la acest nume au trecut multe săptămâni. Am venit cu o idee, am schimbat-o, pentru a veni ulterior cu alte nume.

Apoi a urmat motto-ul site-ului, cu alte săptămâni de dezbateri.

Pe la sfârșitul primăverii am achiziționat domeniul și am lucrat la design până pe 1 iulie, când am publicat primul articol.

Am crescut alături de voi. Am învățat alături de voi. Și am încercat să vă oferim cele mai noi și cele mai importante știri crypto.

Am lansat paginile de social media de pe Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, YouTube și Google+.

Am oferit tutoriale cât mai exhaustive despre cele mai fierbinți subiecte din lumea crypto – SegWit, SegWit2x, Lightning Network, metodele de plată utilizate de pool-uri, algoritmi, cypherpunks și câte și mai câte…

Am publicat săptămânal analize tehnice pentru cele mai populare criptomonede – Bitcoin, Bitcoin Cash și Ethereum. Dar și Litecoin, Ripple sau DASH.

Am obținut direct de la autoare, în exclusivitate în România, dreptul de a traduce și de a publica integral opera “The Satoshi Revolution”, cea mai recentă carte scrisă de Wendy McElroy.

Ce s-a întâmplat în lumea crypto în ultimele șase luni?

Cum scriam și mai sus, în viața de zi cu zi, pare un timp scurt. Însă în lumea crypto, unde totul se mișcă cu o rapiditate halucinantă, Bitcoin a murit și a renăscut de câteva ori 🙂

Gazeta Bitcoin s-a lansat într-o perioadă în care toată lumea aștepta cu emoții data de 1 august – data de activare a SegWit. Și Bitcoin a trecut un mare hop.

Cu toții ne-am bucurat când a fost anulat SegWit2x. Încă o victorie pentru Bitcoin!

Și am râs cu lacrimi când Craig Wright a recunoscut din greșeală că este un mincinos fără pereche 🙂

Am asistat la mișcările de culise prin care Roger Ver și Jihan Wu au încercat să demonteze Bitcoin, pentru ca Bitcoin Cash să îi ia locul. Dar prima monedă digitală a lumii nu a putut fi înfrântă.

Si am rămas uluiți când Bitcoin a atins prețul de 10.000$. Apoi 15.000. Și chiar 20.000$.

Am urmărit greutățile prin care trece Ross Ulbricht și aberațiile instanței americane și bătaia de joc a instanței americane, care l-a osândit la dublă pedeapsă cu închisoarea pe viață la care s-a adăugat un spor de 40 de ani. Plus lipsa posibilității de eliberare condiționată. Și totul după ce a fost mutat de câteva ori între cele mai periculoase penitenciare din S.U.A.

Procesul Mt. Gox nu s-a terminat nici până în ziua de astăzi, deși exchange-ul a intrat în faliment de aproape trei ani.

Exchange-urile mari – CME și CBOE – au lansat Bitcoin futures. Urmează și Nasdaq.

Clonele Bitcoin au apărut una câte una, în speranța că vor ciuguli ceva de pe urma monedei nr. 1.

Și multe, multe alte evenimente au mai avut loc între timp, întrucât lumea crypto se învârte ca un carusel uriaș, cu o viteză amețitoare. Nu am mai detaliat, dar vă aduceți cu siguranță aminte și de ASIC-urile anunțate de GMO, de Amazon, care ar putea adopta criptomonedele, sau de ciudățenia numită BitPico…

Gazeta Bitcoin în cifre

Nu puteau lipsi din articol și date pentru amatorii de statistică 🙂

Am ajuns la peste 3000 de vizitatori unici pe lună, dintre care 54.15% bărbaţi şi 45.85% femei. Cei mai mulţi utilizatori au vârsta între 25 – 34 de ani (33.5%), fiind urmaţi de cei între 18 – 24 ani (27.5%), 35 – 44 ani (15.5%) şi 45 – 54 ani (12.5%). Cititorii care au între 55 – 64 de ani şi respectiv cei peste 65 de ani sunt în procente egale, de 5.5%.

chart1_gazeta_bitcoin

Zilnic, Gazeta Bitcoin este urmărită de aproximativ 100 de cititori, cu peste 200 de vizite.

Timpul mediu petrecut pe site este de 3.5 minute.

Cele mai citite și mai apreciate articole au fost următoarele:

Pe Google suntem pe poziția a şasea la căutări după  “ştiri Bitcoin” şi pe locul 1 la căutări după “ştiri interne Bitcoin“ și respectiv “ştiri internaţionale Bitcoin“.

Pagina de Facebook a strâns peste 150 de followeri. Pe Twitter ne urmăresc 59 persoane, iar pe Instagram avem 89 de fani.

Am depășit granițele României, fiind urmăriţi de cititori din toate părţile lumii. Cei mai mulţi cititori din diaspora sunt cei din S.U.A. (Arizona, Florida, Illinoi, Kansas, Ohio, Pennsylvania), urmaţi de cei din Moldova (Chişinău), Austria (Viena), Germania (Baden-Wurttemberg, Hesse, Bavaria, North Rhine-Westphalia), Anglia, Italia (Roma), Cipru (Limassol), Peru şi Turcia (Denizli).

Din România, cei mai mulţi cititori sunt din Bucureşti (48.09%), Sibiu (7.1%) şi Constanţa (5.46%).

chart2_gazeta_bitcoin

Cei mai mulţi cititori ne urmăresc de pe desktop (65.4%), fiind urmaţi de utilizatorii de mobil (29.3%) şi cei de tabletă (5.3%).

chart3_gazeta_bitcoin

Am publicat peste 300 articole, dintre care 46 analize tehnice (15%) şi 27 tutoriale (9%).

Mulțumim cititorilor 😊

Însă totul a fost posibil doar alături de voi, cititorii noștri fideli.

Ne-ați motivat să mergem înainte cu proiectul, să ne trezim dis-de-dimineață și să vă pregătim cele mai interesante știri din domeniul crypto.

Ne-ați scris comentarii, ne-ați trimis emailuri și ne-ați felicitat pentru munca depusă. Vă mulțumim!

Cuvintele voastre au fost un sprijin și un imbold în tot acest timp!

Promitem să fim în continuare lângă voi și sperăm să fie din ce în ce mai mulți oameni din România care să înțeleagă criptovalutele și tehnologia Blockchain. Poate și cu ajutorul nostru, al Gazetei Bitcoin.

La mulți ani, dragi cititori!

La mulți ani, Bitcoin!

La mulți ani, România!

la_multi_ani_bitcoin

Dorești să transmiți un mesaj Gazetei Bitcoin sau celorlalți cititori? Te invităm să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

6
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...