Loading Posts...

Reţeaua Bitcoin se bifurcă, dar Bitcoin Cash nu a fost creat încă

Bifurcarea Blockchain-ului Bitcoin a început.

Puţin mai devreme un grup de mineri a început să opereze cu un software nou, pentru a crea criptovaluta Bitcoin Cash. Conform CoinDesk, mişcarea este susţinută de o minoritate a minerilor. Aceştia şi-au creat un Blockchain prin bifurcarea celui original, acesta având istoricul tranzacţiilor la comun cu Bitcoinul.

Bitcoin Cash presupune lucrul cu blocuri de tranzacţii de dimensiuni mai mari, precum şi alte îmbunătăţiri. Este totodată şi o alternativă propusă la problemele de scalabilitate. Unii dintre cei care s-au săturat de discuţiile interminabile pe tema măriri dimensiunilor blocurilor au ales să susţină Bitcoin Cash.

Bifurcarea nu s-a terminat însă.

Divergenţele au apărut la ora 15:37, când reţeaua a ajuns la blocul 478.558. De aici, Bitcoin Cash trebuia să proceseze primul bloc mai mare de 1MB pentru ca bifurcarea să aibă loc.

Până acum acest lucru nu s-a întâmplat, iar unii observatori cred că vor mai trece câteva ore până când acest bloc va fi creat. În acest interval Blockchain-ul Bitcoin a continuat, ajungând la blocul 478.570.

Este posibil şi un scenariu la care nu se gândea nimeni până acum: în cazul în care nu va fi generat niciun bloc nou, Bitcoin Cash ar putea fi abandonat. La ora articolului, un pool major care a aderat la Bitcoin Cash reuşise să atragă o putere de hash de 1 petahash.

Impactul asupra pieţei

Bitcoinul a reuşit astăzi să crească până la cotaţia de 2.925.03$. În prezent se tranzacţionează la valori de 2732$, conform indicelui de preţ oferit de CoinDesk.

Traderii s-au pregătit temeinic pentru bifurcare. În cele mai multe cazuri, posibilitatea de a deţine o cantitate dublă de criptomonede a fost văzută ca un beneficiu. În realitate însă a fost vorba de două reţele distincte care au avut la comun istoricul tranzacţiilor.

Viitoarele criptomonede BCC sunt propuse de către pool-urile de mineri şi de ViaBTC (compania din spatele proiectului) la preţuri de 384$.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...