Loading Posts...

A realizat Bitmain primul ASIC de Ethereum?

bitmain_asic_ethereum

O companie de top de pe Wall Street susține că Bitmain fabrică deja ASIC-uri pentru Ethereum.

Christopher Rolland, analist în cadrul companiei Susquehanna, a trimis luni o notă clienților în care aceștia erau informați despre faptul că Bitmain – cel mai mare producător de dispozitive ASIC – va lansa peste câteva luni mineri pentu Ethash, algoritmul PoW utilizat de Ethereum, dar și pentru alte criptovalute.

Rolland susține că firmei Susquehanna i s-a confirmat ferm acest aspect și adaugă că minim alți trei producători lucrează, de asemenea, la ASIC-uri pentru Ethereum, informează Ccn.com.

“În timpul călătoriei întreprinse săptămâna trecută în Asia am primit confirmarea că Bitmain a realizat deja primul ASIC […] pentru minat Ethereum, și că este gata de livrare în masă în 2018. În timp ce Bitmain este cel mai mare jucător de pe piață (deține 70% – 80% din piața ASIC-urilor de Bitcoin), am aflat și că minim alte trei companii lucrează la ASIC-uri pentru Ethereum, acestea aflându-se în diverse etape ale dezvoltării”, se arată în nota scrisă de analist.

Pentru cei nefamiliarizați cu aceste produse, este de reținut că ASIC-urile sunt chip-uri dedicate unei anumite aplicații. De aici și numele de “application-specific integrated circuit”. Acestea eficientizează minarea unei criptovalute, dar nu pot fi utilizate la altceva.

Până acum, Ethash s-a dovedit a fi rezistent la ASIC-uri. Din acest motiv Ethereum și celelalte monede care funcționează cu acest algoritm au putut fi minate doar cu plăcile video.

Și de aici au profitat, desigur, cei doi giganți producători de GPU-uri – Nvidia și AMD, ambele companii având un impact deosebit asupra procesului de minerit.

Referitor la criza plăcilor video, lansarea ASIC-urilor pentru Ethereum are șanse mici să determine o scădere a cererii de GPU. Și asta deoarece vor exista în continuare o sumedenie de monede digitale care își vor păstra rezistența la ASIC-uri. De exemplu, Monero a promis că va modifica algoritmul de minat pentru a fi în continuare rezistent la ASIC-uri..

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HahaHaha
0
HeartHeart
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...