Loading Posts...

Războiul software: Bitcoin vs SegWit2x

bitcoin_vs_segwit2x
Războiul software: Bitcoin vs SegWit2x

Furnizorul de portofele BitGo are deja un plan de rezervă

Citește și Ce avem de făcut pentru a trece fără emoții de bifurcările Bitcoin Gold și SegWit2x

Unul dintre cele mai fierbinți subiecte ale momentului este cel legat de bifurcarea SegWit2x. Ne mai despart câteva săptămâni de eveniment, și tot mai mulți își exprimă public poziția față de această schimbare. În acest sens, BitGo a emis următorul comunicat:

“Problema care îi afectează pe furnizorii de portofele este că nu vom avea posibilitatea de a transmite în siguranță tranzacții pe un singur lanț”, a declarat Mike Belshe, co-fondatorul BitGo, citează BitNewsBot. “Pentru a asigura cheltuirea criptomonedelor în siguranță, BitGo va dezvolta o infrastructură cu ajutorul căreia fiecare tranzacție va fi izolată și va fi direcționată pe un singur lanț. Toți cei care lucrăm la BitGo ne-am bucura dacă am vedea un lanț emergent după bifurcare. Există multe dezbateri în comunitate despre rezultatul bifurcării, dar noi suntem pregătiți pentru orice scenariu.

BitGo își va anunța cât mai curând susținerea pentru cel mai viabil lanț (în funcție de cota de piață) și va oferi suport și pentru lanțul secundar timp de câteva săptămâni după bifurcare. Chiar dacă va dura câteva zile pentru a se limpezi apele, toți clienții BitGo trebuie să fie liniștiți întrucât își vor păstra ambele criptovalute”.

Utilizatorii se distanțează de SegWit2x

În urma anunțului efectuat de BitGo, doi utilizatori care simpatizau SegWit2x au decis să schimbe tabăra. Brian Hoffman, fondatorul Openbazaar, a scris pe Twitter că nu mai crede în SegWit2x. Hoffman și-a exprimat opinia și pe blogul personal, unde a detaliat de ce a susținut inițial bifurcarea și ce anume l-a determinat să își schimbe poziția:

“Am fost fan SegWit2x în speranța că va reuși să unească comunitatea, într-o perioadă în care chiar este nevoie de așa ceva.

Dar am greșit. Nu cred că se mai poate întâmpla acest lucru”.

Alt nume sonor care s-a dezis de SegWit2x este Vinny Lingham. Antreprenorul a anunțat public decizia, dar ce a spus este șocant. Acesta a mărturisit că a fost amenințat cu moartea pentru faptul că susținea bifurcarea. Iată ce a postat investitorul pe Twitter pentru cei 65.000 de fani:

“În urma recentelor amenințări cu moartea, am ajuns să realizez că SegWit2x este o idee proastă și îmi retrag public susținerea pentru proiect”.

Drama de pe email

În discuțiile purtate de developerii SegWit2x pe email, certurile și dezbaterile sunt la fel de intense ca și pe site-urile de socializare. Daniel Vogel, co-fondatorul exchange-ului Bitso crede că și interesul minerilor a scăzut, după ce F2 Pool, Slush, ViaBTC și alte pool-uri au anunțat că s-ar putea să nu lucreze pe lanțul 2x. “Când ne vom opri pentru a reanaliza totul? Când o să avem mai puțin de 50% din hash power?” se întreabă Vogel. “Este irelevant dacă vina pentru acest eșec este a celor cu gura mare pe Twitter, a trolilor de pe Reddit sau a inginerilor cu principii. Ce contează este că agreementul de la New York nu a reușit să unească comunitatea și nici să ofere un mecanism sigur de upgrade pentru Bitcoin, așa cum ar fi trebuit”.

Totuși, mulți adepți ai SegWit2x din lista de email au în continuare încredere în proiect. Un developer i-a răspuns lui Vogel, care spusese că nu prea mai este nimic de făcut în afara de a aștepta blocul 494.784 (n.r. blocul la care va avea loc bifurcarea):

“De asta ne aflăm aici – Bitcoin Core este un cod depășit și nescalabil datorită developerilor care ori sunt incompetenți, ori au un plan secret pe care nu-l impărtășesc si investitorilor, ceea ce este o infracțiune asemănătoare cu traficul de informații interne”.

Spectatorii așteaptă votul minerilor

Lista de discuții de pe email este lungă, mulți exprimându-și opiniile pro și contra. Întrebarea cea mai mare este dacă au vreo relevanță discuțiile de pe email, sondajele de pe Twitter sau postările de pe Reddit. Mulți cred că în funcție de votul minerilor se va lua o decizie, deoarece, în fond, la ei este puterea de hash.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Blockchain

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...