Loading Posts...

Putin dezbate despre tehnologiile digitale la summit-ul G20

La summit-ul G20 de la Hamburg, Vladimir Putin a discutat despre importanța tehnologiilor digitale în fața reprezentanților din 20 de țări.

Conform CoinTelegraph, președintele Rusiei a declarat:

“Tranziția economiei mondiale spre un nivel mai înalt este determinată de dezvoltarea tehnologiei digitale. Considerăm că G20 ar putea adopta o poziție în reglementarea acestui domeniu la nivel internațional”.

Chiar dacă apelul lui Putin pentru sprijinirea tehnologiei digitale a fost transmis printr-o exprimare la modul general, solicitarea de a reglementa acest sector ar putea veni în ajutorul Bitcoinului și al pieței crypto.

În ultimii doi ani, Bitcoinul a fost reglementat și legalizat în unele țări, printre care Japonia, Coreea de Sud, S.U.A., Australia, Filipine sau Europa. India este și ea pregătită să legalizeze criptomoneda și să reglementeze un cadru pentru mediul de afaceri și pentru utilizatori.

La summit-ul G20, Putin a solicitat practic un cadru legat stabilit la nivel internațional, care să se aplice în toate statele. Majoritatea țărilor participante la G20, incluzând China, Japonia, Marea Britanie și S.U.A. au creat deja cadru legal pentru Bitcoin, în timp ce Rusia și India sunt aproape de acest lucru.

Va fi Bitcoinul legiferat în Rusia?

În iunie, CNBC raporta că Rusia încearcă să reglementeze Bitcoinul mai mult ca pe un bun, decât ca pe o criptovalută. Mai multe țări au adoptat această strategie, inclusiv China.

Într-un interviu acordat către CNBC, Elvira Nabiullina, governatorul Băncii Centrale a Rusiei, afirma:

“Nu credem că Bitcoinul poate fi considerat o valută virtuală. Este mai degrabă un activ digital și intră sub juridicția legilor pentru active. Avem însă unele îndoieli, întrucât nu vedem niște beneficii uriașe prin introducerea activelor digitale în economia noastră”.

Desigur, beneficiile Bitcoinului în economia Rusiei nu se pot vedea într-un timp scurt. În orice caz, Banca Centrală se pare că va lua în considerare criptomoneda, datorită cererilor numeroase venite de la investitori și traderi. Este de așteptat și că Rusia va crea un cadru legal pentru Bitcoin din aceleași motive ca și China, respectiv pentru a preveni intrarea exchange-urilor pe piețele negre, care sunt greu de controlat și de urmărit.

Beneficii pentru reglementarea Bitcoinului

Sean Walsh, partener al Redwood City Ventures, companie care se ocupă de mult timp cu investițiile și care a adoptat recent și Bitcoinul, a explicat în cadrul unui interviu acordat către CNBC utilitatea reglementării criptomonedei. Conform acestuia, se vor rezolva mult mai ușor cererile investitorilor și în plus se poate preveni utilizarea Bitcoinului în scopuri ilegale:

“Sunt de acord cu ideea că o structură legislativă ar veni foarte mult în ajutorul investitorilor, întrucât astfel întreaga rețea ar câștiga creditibilitate”.

Poziția adoptată de Putin și de guvernul rus referitoare la legiferarea internațională a tehnologiei digitale ar putea fi un mare avantaj pentru Bitcoin, mai ales dacă luăm în considerare multitudinea de state în care a fost creat deja un cadru legal.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...