Loading Posts...

Putem trăi cu Bitcoin în 2017?

Majoritatea investitorilor îl consideră un paradis fiscal, o investiţie pe termen lung sau aur digital. Dar cât de practic este să trăim cu Bitcoin în 2017?

Prin construcţie, Bitcoin este o valută digitală. Satoshi Nakamoto, creatorul Bitcoinului, l-a descris ca fiind un sistem de plată digital. Odată cu micşorarea tranzacţiilor din mempool (n.r: tranzacţiile neprocesate încă), comisioanele au scăzut la 0.5$ – 0.9$ pentru fiecare tranzacţie. Când va fi activat şi Segregated Witness prin BIP91 se estimează că aceste comisioane vor fi de ordinul a 0.1$, anunță CoinTelegraph.

Scăderea substanţială a comisioanelor aferente tranzacţiilor va determina o utilizare sporită a Bitcoin pentru achiziţiile de bunuri online şi offline.

Carduri Bitcoin de debit

Mulţi furnizori de servicii, printre care şi Xapo, unul din portofelele foarte cunoscute sau exchange-ul chinezesc BTCC oferă carduri Bitcoin de debit. Xapo emite aceste carduri pentru clienţii care utilizează acest portofel. Tranzacţiile realizate cu cardul de debit Xapo Visa se deduc automat din portofelul Bitcoin în timp real.

În plus, acest card poate fi conectat şi la platforme precum PayPal, permiţând utilizatorilor să cheltuie cu uşurinţă Bitcoin la comercianţi sau magazine. Turiştii pot folosi de asemenea cardurile Xapo Visa la ATM-urile băncilor.

Retailerii şi comercianţii acceptă plăţile cu Bitcoin

În unele țări, precum și în România, mai mulți comercianți au început, de ceva vreme, să accepte plățile cu Bitcoin, în special magazinele online. Așteptăm, cu interes, adoptarea la un nivel mai ridicat a sistemului de plată în Bitcoin și la noi în tară, așa cum se întâmplă în alte tări. De exemplu, în Japonia, legalizarea criptomonedei de către guvern a permis companiilor de top să implementeze un sistem de plată bazat pe Bitcoin. Printre acestea se numără de exemplu gigantul de produse electronice Bic Camera.

În primă fază, Bic Camera a acceptat plățile cu moneda digitală doar la una dintre locații. În prezent Bitcoinul este acceptat în toate magazinele deținute de Bic Camera, iar optimismul referitor la adopție a crescut.

Mai important este că sute de mii de comercianți din Japonia – baruri, restaurante, cafenele și magazine – au început de asemenea să accepte plățile cu Bitcoin. Acestea sunt intermediate de AirREGI, cel mai utilizat sistem PoS la nivel de țară.

Presa locală a transmis în aprilie intențiile echipei de dezvoltare a AirREGI, care dorea integrarea plăților cu moneda digitală în vara lui 2017. La începutul lunii trecute, Kagayaki Kawabata, dezvoltator al relațiilor internaționale în cadrul companiei Coincheck, a declarat într-un interviu că o parte din comercianți acceptă deja plata cu Bitcoin, iar ceilalți urmează în curând:

“Unele magazine pregătesc implementarea plăților cu criptomonedă prin intermediul AirREGI… Acestea se vor adăuga celorlalte 260.000 care utilizează deja acest sistem. Vom lucra în continuare la mărirea numărului de comercianți care acceptă Bitcoin”.

Astfel, a devenit foarte ușor pentru utilizatori să cheltuiască Bitcoini direct în magazine. Unele hoteluri acceptă, de asemenea, plățile cu Bitcoin. Printre acestea se numără și Capsule Hotel, cel mai popular stabiliment de cazare pentru sejururile de buget.

Plata facturilor cu Bitcoin

Anumiţi furnizori de servicii în Bitcoin, cum ar fi compania Coins, care operează în Filipine, Hong Kong și Malaezia, permit utilizatorilor să își plătească facturile direct cu moneda digitală. Astfel, aceștia pot achita facturile la electricitate, apă, chirie sau internet. Ei pot chiar și să își acopere cardurile de credit folosind Bitcoin.

Acest fenomen are loc și în România. Utilizatorii pot folosi terminalele ZebraPay pentru a efectua diverse plăți, cum ar fi cele pentru facturi la electricitate, gaze, salubritate, apă, telefonie, televiziune, internet. Se pot însă plăti și rate la credite cu criptomonedă, se pot achiziționa bilete de avion, se pot cumpăra jocuri video sau chiar tratamente cosmetice.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...