Loading Posts...

Proprietarul unui Tesla Model S minează criptovalută cu ajutorul autoturismului

tesla_rig_de_minat_criptovaluta

Bitcoin este un subiect fiebinte în toată lumea, dar după ce a reușit să depășească și cotația de 11.000$, poate fi numit “regale crypto”. Ca urmare, tot mai mulți oameni devin interesați de minat. Costurile acestei activități nu sunt însă la îndemâna oricui.

Recent, proprietarul unui Tesla și-a folosit imaginația pentru a mina monede digitale cu ajutorul propriului autoturism. El a instalat un rig în portbagajul mașinii, pe care îl alimentează direct cu firele electrice ale autovehiculului. Proprietarul a postat apoi poze cu realizarea sa pe grupul de Facebook al deținătorilor de Tesla.

Privind imaginea de mai sus, se pare că avem de-a face cu un rig, dar nu pentru Bitcoin – întrucât în acest caz ar fi fost nevoie de dispozitive ASIC – ci probabil destinat altor criptovalute. Întrebarea cea mai importantă este însă dacă chiar merită acest efort.

Conform site-ului Motherboard.Vice.com, citat de TechWorm.net, venitul total al unui rig instalat in portbagaj ar echivala rata lunară la leasing-ul pentru un Tesla Model S. Însă, există și semne de întrebare referitoare la căldura degajată de echipamentul de minat înăuntrul vehiculului, ceea ce ar putea reprezenta un pericol pentru șofer. Cu alte cuvinte, poate că nu este tocmai o idee bună. Poate ar fi, totuși, o idee bună dacă mașina este folosită în zonele reci ale globului. Astfel, utilizatorul ar avea o sursă de căldură permanentă, fară a mai folosi climatizarea mașinii. Rămane de văzut daca proprietarilor de mașini electrice le mai vin și alte idei. Acestea ar putea constitui o nouă abordare în industria auto. Cum ar fi ca în loc să cheltuim bani când mergem cu mașina, aceasta să genereze profituri pentru șofer.

Ai fi dispus să îți instalezi un rig în portbagajul mașinii? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HahaHaha
0
HeartHeart
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...