Loading Posts...

Procurorul general al S.U.A.: ”Bitcoin este o mare problemă”

Jeff Sessions, procurorul general numit de Donald Trump, a dat câteva declaraţii între două şedinte ale Senatului american. Fiind invitat la o discuţie despre dark web, răspunsul acestuia ar putea prevesti viitorul anonimităţii pe Internet şi ce urmează pentru bitcoineri.

Jeff Sessions şi Dianne Feinstein ajung la un numitor comun

După o pauză din şedinţele de dimineaţă, câţiva senatori au rămas în camera de audienţe.

Conform News.Bitcoin.com, Dianne Feinstein, senator democrat din partea statului California, a iniţiat o dezbatere despre dark web.

Senatorul Feinstein a început prin a cita dintr-un articol publicat de New York Times în care scria că “dealerii de opiu adoptă dark web-ul pentru a trimite droguri prin poştă”. Senatorul a declarat că i “se pare că Internetul ascuns se va dezvolta în următorii ani, fiind utilizat cu precădere de infractori”.

“Dark web” se referă la o zonă ascunsă a “deep web”, care este ţinută departe de motoarele de căutare din motive bine întemeiate. Pentru a ajunge aici sunt necesare anumite autorizaţii şi programe speciale. Spre diferenţă de acest sector al Internetului, site-urile pe care pot naviga utilizatorii obişnuiţi alcătuiesc ceea ce se numeşte “clearnet”.

Senatorul Feinstein a răspuns accentuând “b”-ul din “dark web” de fiecare dată când a folosit expresia, pentru a da o notă de severitate extremă declaraţiei:

“Dacă aveţi de gând să adresaţi această problemă, sau dacă începeţi să o conştientizaţi, am putea discuta despre acest subiect, întrucât cred că este un motiv serios de îngrijorare pentru autorităţi”.

Procurorul general Jeff Sessions s-a arătat de acord cu tema propusă:

“Suntem cu toţii foarte neliniştiţi”, a spus acesta la începutul discursului. “FBI este foarte îngrijorat se asemenea. Din câte ştiu, au desfiinţat deja două dintre cele mai mari pieţe negre de pe dark web. AlphaBay a fost cea mai recentă. Au fost investigate 240.000 de site-uri unde diverşi indivizi vindeau substanţe ilegale sau arme, folosind Bitcoin sau alte instrumente financiare care nu pot fi urmărite”.

Dianne Feinstein i-a mulţumit lui Sessions şi a transmis că îşi doreşte să lucreze cu procurorul general în această speţă, inclusiv în ceea ce priveşte legislaţia, dacă va fi necesar.

Scurt istoric

Există multe poveşti conform cărora dealerii de pe pieţele negre şi-au mutat afacerile de pe străzi într-un mediu mai sigur şi mai puţin expus violenţelor: Internetul. Tot de aici s-au lansat unele teorii despre viabilitatea Bitcoin, în faza timpurie a monedei digitale.

Însă toate aceste supoziţii sunt discutabile.

Piaţa Alphabay se putea accesa cu browserul TOR şi a fost desfiinţată în urma eforturilor autorităţilor internaţionale, ancheta fiind numită Operaţiunea Baionetă. Autorităţile l-au găsit pe cel suspectat că ar fi fost capul reţelei, canadianul Alexandre Cazes. Peste câteva zile, acesta murit în condiţii suspecte în celula din Thailanda unde era încarcerat.

În vârstă de 84 de ani, Feinstein a anunţat recent că va candida din nou, ea ocupând postul de senator din partea statului California în ultimii 25 de ani.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...