Loading Posts...

Prețurile Ether și Bitcoin se prăbușesc, în timp ce piața crypto atinge cote minime

Piața crypto continuă să sângereze. Market cap-ul tuturor criptovalutelor a scăzut sub 90 de miliarde de dolari. În fruntea deprecierilor se situează Bitcoinul și Ethereumul, ale căror cotații au slăbit cu 3.6%, respectiv 9.2%. Altcoinii ca de obicei, au suferit și mai mult. Aproape 10 din primele 15 criptovalute s-au devalorizat cu peste 10%.

Piața a încercat în ultimele zile să se mențină la o cotație totală peste 100 de miliarde, însă fără succes. În prezent, valoarea tuturor criptovalutelor valorează 85 de miliarde, acesta fiind minimul din luna iulie. Este și prima dată când market cap-ul global scade sub 90 de miliarde. CryptoCoinNews a realizat o analiză exhaustivă a principalelor criptovalute.

Bitcoinul se poticnește

În pofida unui ușor declin, prețul Bitcoinului a rămas relativ stabil pe parcursul săptămânii trecute. Situația s-a schimbat dumincă, zi în care s-a înregistrat o creștere până la valoarea de 2635$. Ulterior însă moneda digitală s-a depreciat în raport cu dolarul, fiind cotată astăzi la 2375$. Market cap-ul Bitcoin valorează acum 39 miliarde.

Declinul Ethereumului continuă

Prețul fiselor de Ether scade în continuare. În prezent un Ether costă 204$, mai puțin cu 9% față de ziua anterioară. Pe parcursul săptămânii trecute, Ethereumul efectiv s-a prăbușit, pierzând 22% din valoare.

Cantitățile tranzacționate s-au împuținat și ele. Procentual, ele au scăzut cu 50% față de săptămâna trecută.

Investitorii nu ar trebui să se panicheze însă. În urmă cu câteva zile, un bancher american a declarat către Business Insider că în opinia lui Blockchain-ul Ethereum este superior față de cel al Bitcoinului.

Vitalik Buterin – fondatorul platformei – și-a criticat recent creația, afirmând că “scalabilitatea e de rahat”. De obicei, când mișcările pieței nu mai sunt favorabile, mulți schimbă direcția din mers. Faptul că Buterin a ieșit în public și a recunoscut deficiențele rețelei, ar trebui să fie o dovadă pentru investitori că pe termen lung rezultatele vor fi pozitive.

Altcoinii o să urmeze un trend descendent

Trendul descendent al pieţei se reflectă şi în rândurile celorlalţi altcoini. La ora scrierii articolului, Ripple a scăzuse cu 15%, iar o monedă era cotată la 0.18$. Market cap-ul criptomonedei însumează acum doar 7 miliarde de dolari. Litecoinul a scăzut cu 3.6%, până la o valoare de 46$ pentru o unitate. Ethereum Classic s-a devalorizat cu 7.8%, până la 14.8$. NEM, IOTA şi Monero au scăzut şi ele cu 12.8%, 14.5% şi 10%, respectiv.

Dintre altcoinii majori, EOS a suferit cea mai drastică corecţie de preţ. Acesta a scăzut cu 18.04%, până la 1.71$. Declinul pe parcursul întregii săptămâni este de 51%.

Bitcoinul domină market share-ul

Faptul că Ethereum a înregistrat creşteri negative uriaşe a împins lucrurile mult mai departe. În doar o săptămână, Bitcoinul şi-a crescut market share-ul cu 4%, ajungând acum la o cotă de 45%. Market share-ul Ethereumului reprezintă doar 23.7% din totalul pieţei.

Dacă lucrurile vor evolua în acelaşi sens, este posibi ca Bitcoin să aibă o cotă de piaţă dublă faţă de Ethereum.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...